Собственик на домашен любимец най-вероятно“ е получил рядък случай на

...
Собственик на домашен любимец най-вероятно“ е получил рядък случай на
Коментари Харесай

Собственик на домашен любимец „най-вероятно“ е получил бубонна чума от котката си, казват здравни служители

Собственик на домакински любим „ най-вероятно “ е получил необичаен случай на бубонна чума от котката си, споделиха здравните ръководители на Съединени американски щати.

Здравните служби на окръг Дешут в недодялан Орегон потвърдиха, че фенът на животните евентуално е бил изумен от средновековната болест заради близкия им контакт с обичаната им моги. Чумата - която умъртви към 200 милиона души в цяла Европа през 1300 година - може да се съобщи посредством излагане на бълхи или инфектирано животно.

И специалисти споделиха, че казусът, който е първият от осем години в Орегон, евентуално е пристигнал посредством болното опитомено животно. Д-р Ричард Фосет, здравен чиновник на окръг Дешут, сподели, че пациентът в този момент се лекува за заболяването и са подхванати стъпки за попречване на разпространяването на заболяването.

Той сподели: „ Всички близки контакти на жителя и техния домакински любим са се свързали и са им дали медикаменти за попречване на болестта ”. Симптомите на чума нормално стартират при хората два до осем дн...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР