Собственичката вижда в кризата, не толкова проблем, колкото нови алтернативиПандемията

...
Собственичката вижда в кризата, не толкова проблем, колкото нови алтернативиПандемията
Коментари Харесай

Галерия в Трявна дава пример как да оцелее изкуството

Собственичката вижда в рецесията, не толкоз проблем, колкото нови други възможности
Пандемията затвори музеите и галериите, а хората на изкуството обезверено търсят непопулярни способи да оцелеят. Една дребна изложба в Трявна реши да изнесе цялата си активност онлайн посредством виртуален търг. Собственичката Добринка Манева вижда в рецесията, не толкоз проблем, колкото нови други възможности: " Когато настъпи рецесия, първото нещо, от което хората се отхвърлят е изкуство. Ако трябваше единствено да заставам и да се вайкам по какъв начин всичко е затворено, по какъв начин хората обедняват, какъв брой е тежка обстановката, можех просто да припявам в хора на песимистите ".

И защото хората не могат да отидат при картините, картините отиват при тях. След поредност онлайн изложения от месец март до момента, за своя 30-ти рожден ден галерията сътвори в своя уебсайт първия електронен търг с 30 произведения на защити създатели.

Добринка Манева изяснява по какъв начин работи системата по наддаването за цената на творбите: " След регистрация в уеб страницата, кликвайки върху всяка картина или пластика, човек може да види каква е била началната цена на всяка работа, какъв брой участника има, каква цена е достигната ".

Извън рестриктивните мерки на пандемията, човек би влязал и би купил картина на избрана цена. Нормалната бизнеслогика допуска на търг да се реализира по-висок резултат. Търсим за коментар Павел Митков - художник, прочут у нас и по света. Негови картини са подарявани на съветския президент Путин и на починалия папа Йоан Павел Втори. Художникът също е измежду иноваторите в рецесията със серия онлайн мастър класове. В онлайн търга взе участие с две произведения: " Идеята тук не е да се търсят по-високи цени, а просто да се работи по нов и друг метод. Едно такова нещо не дава запас, а изисква запас. Важното е да се гледа на този запас като инвестиция ".

За точни сметки към момента е рано, защото това е първото онлайн наддаване. Със сигурност обаче, една дребна изложба в Трявна дава скъпа опция за оцеляване на изкуството в рецесията с COVID-19.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР