Собственичката на ресторанта обясни защо цените са толкова високи, а

...
Собственичката на ресторанта обясни защо цените са толкова високи, а
Коментари Харесай

Ресторант в Созопол пусна рибена супа за 19 лв.

Собственичката на ресторанта изясни за какво цените са толкоз високи, а кметът на града също отговори

Един отрицателен коментар в обществените мрежи, че по българското Черноморие няма туристи, тъй като рибената супа се предлага на цена от близо 20 лв., стана извънредно известен тези дни, споделя БНР.

Тази информация беше неведнъж споделяна като мненията под нея варираха от „ ах, тези тарикати по морето “, до „ цената си заслужава поради качеството “.

Важно конкретизиране е, че това е рибена чорба, а не рибена супа, т.е. с изключение на бульон има и риба в нея. Ресторантът не е крайпътно заведение, а е малко бутиково украшение, с панорама край морето.

„ Това е рибена чорба, а не просто рибена супа. Приготвена е с доста качествени артикули, в нея има разнообразни типове риба. Основната е калкан, почиства се доста деликатно, тъй като има доста много кости, по същия метод се почистват и останалите типове риба. За да стане доста вкусна, се употребява и бульонът от калкана. Супата е взаимствана от френска рецепта, която се назовава чорба „ Буябес “, по тази причина споделям, че не е просто рибена супа. При нас тази чорба е с цена 18,99 лева, тъй като залагаме на качеството, а най-после при сервиране прибавяме и шафран, който прибавя спомагателен мирис на супата. Във Франция тази чорба се предлага и за 150 евро. ", споделя собственичката на заведението.

По нейни думи отрицателните мнения не са я изненадали, само че храната им е с естествени артикули и не се употребява палмова лой или течен маргарин.

Кметът на Созопол Тихомир Янакиев първи реагира на отрицателните мнения за скъпата рибена чорба. Той сподели в обществените мрежи касова записка за рибена супа от плажен капан:

„ По принцип си хапвам рибената супа у дома, само че ми стана забавно и отидох в първото заведение, най-близо до Общината, до брега на морето. Рибената супа беше 5,30 лева Беше вкусна. За мен е смущаваща цената от близо 20 лв. за рибена супа, само че може и да съдържа някакви екзотични риби. Явно щом оферират на такава цена рибена чорба то има и хора, които избират да я употребяват. За мен е най-важно качеството на предлаганата услуга “, споделя той.
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР