Сняг, студ, виелици и градушки удариха някои райони на Турция,

...
Сняг, студ, виелици и градушки удариха някои райони на Турция,
Коментари Харесай

Мъгла затвори Босфора, сняг и виелици в Турция

Сняг, мраз, виелици и градушки удариха някои региони на Турция, а Босфорът, който свързва Мраморно и Черно море, бе затворен рано през днешния ден за придвижване поради мъгла, оповестяват турски медии.

Компанията, която дава фериботни услуги сред европейската и азиатската част на Истанбул, заяви, че е допустимо да има анулация и закъснения на придвижването на фериботите в Босфора заради мъгла, оповестява в. „ Дейли Сабах “.

През миналата нощ градушка и сняг връхлетяха туристическия окръг Анталия в Южна Турция и за малко сковаха живота на локалните хора, оповестява осведомителният портал Майнет, представен от ТАСС.

Лошото време е изненадало хората в градовете Манавгат и Серик. На водачите се е наложило да се приютят в подземни паркинги или под навесите на бензиностанции, с цел да се скрият от градушка с размера на топка за голф. Заедно с градушката в градовете падна и изобилен снеговалеж, който провокира тапи по пътищата.

Миналата седмица редица градове в окръг Анталия бяха наранени от проливни дъждове, които провокираха в някои региони кални свлачища, спускащи се от планините.

Дългоочакваният снеговалеж в източния окръг Ван затвори 48 селски пътища, само че сътвори развлечение за мнозина в центъра на окръжния град, оповестява „ Дейли Сабах “. Някои търговци направиха снежни индивиди пред работното си място дружно с личния състав си, а децата, които са в междусрочна почивка, играеха със снежни топки.

В други региони, като Ерзурум, Ъгдър, Агръ, Карс и Ардахан, снегът, виелиците и студът се отразиха неподходящо на всекидневието на хората, написа „ Дейли Сабах “. В Ерзурум се появиха заледявания по тротоарите и пътищата, а температурата падна до минус 9 градуса по Целзий.

Снеговалеж и мъгла затрудниха придвижването по високопланинските пътища в окръг Карс, оповестява още вестникът.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР