Сняг, лед и бурни ветрове доведоха до проблеми с трафика

...
Сняг, лед и бурни ветрове доведоха до проблеми с трафика
Коментари Харесай

Сняг, лед и вятър затрудняват движението по пътищата в Хърватия, много пътища са затворени

Сняг, лед и бурни ветрове доведоха до проблеми с трафика в Хърватия, като най-големите проблеми са в Лика, Горски Котар и по някои пътища в Истрия, оповестяват хърватските медии.

От нощес повече от 100 камиона чакат на автомагистрала A6 Риека-Загреб покрай Горни Йелене, където заради зимните условия придвижването е позволено единствено за леки коли сред Делнице и Киковица, оповестява хърватската телевизия HRT. Затворена е част от автомагистрала А1 сред селищата Свети Рок и Поседарие, както и Ядранската автомагистрала сред Сен и Света Мария Магдалена и държавният път сред Масленица и Затон Обровачки.

Освен това Пашкият мост, който свързва остров Паг с континента, е затворен за всевъзможен трафик. Червен метеорологичен сигнал е в действие за региона на Риека и Кварнер заради стихии и урагани, а голям брой фериботни линии, катамарани и лодки също са спрени. В Затон Обровачки поривите напразно доближават скорост до 150 километра в час, а пътят Затон Обровачки-Грачац е единственото трасе за леки коли, до момента в който няма свободен маршрут за камиони и товарни коли от вътрешността на страната към Далмация и назад, отбелязва ХРТ.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР