Сняг и минусови температури ни очакват за Деня на влюбените

...
Сняг и минусови температури ни очакват за Деня на влюбените
Коментари Харесай

Рязка смяна на времето, страшен студ и сняг удрят България

Сняг и минусови температури ни чакат за Деня на влюбените 14 февруари. Рязкото захлаждане стартира идващия вторник и сряда, когато живакът ще падне с към 10-на градуса. Навръх Свети Валентин към този момент даже оптималните температури в София няма да надвишават нулата, а в дните по-късно се чака даже още да се намалят, написа " Телеграф ".

В нощта против празника на влюбените е доста евентуално и да завали сняг в столицата и други региони на Западна България. В петък към този момент снеговалежите ще обзет и източната половина на страната.

Преди захлаждането идната седмица обаче ще се насладим на относително слънчево февруарско време през идните почивни дни.
След предстоящите предходната нощ превалявания от дъжд, а в Странджа и от сняг, през днешния ден облачността в Западна България ще се раздира, а оптималните температури тук-там ще стигнат до 9-10 градуса. По Черноморието обаче ще се задържи тъмно и с сдържан северен вятър, като по Южното крайбрежие може да превали още веднъж дъжд.

По-слънчева време ни чака през уикенда. Максималните температури ще се покачат, пък минималните ще паднат до минус 3-4 градуса, като по този метод ще се усилят дневните амплитуди На обособени места в низините и котловините заран ще има условия за мъгли.

Още по-високи ще са дневните температури в понеделник, когато живакът ще доближи 13-14 градуса. От нощта на вторник против сряда обаче стартира сериозното захлаждане, като още в средата на идната седмица на обособени места ще вали сняг.

Това е следващата внезапна смяна на времето от началото на месеца. Малък Сечко тази година пристигна с извънредно високи температури, като в първите му дни живакът тук-там доближи до +20 градуса. След това настъпи захлаждане, последвано от нов интервал на покачване на температурите. Поредната порция мраз идва през втората половина на идната седмица.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР