Сняг до колене – такава е ситуацията на фронта при

...
Сняг до колене – такава е ситуацията на фронта при
Коментари Харесай

Сняг до колене замрази Бахмут, Лукашенко настоява за мир

Сняг до колене – такава е обстановката на фронта при Бахмут, която към този момент е явна и посредством показно с видеа в обществените мрежи. В последните два-три дни там е навалял извънредно доста сняг, което съставлява същинско предизвикателство за каквито е да военни интервенции, да не приказваме атакуващи, с тежка военна техника.

 

Според телеграм канала " Бахмутски дявол ", в който информация се разгласява непосредствено от украински източници, намиращи се на самия фронт в града-символ на украинската опозиция против съветската инвазия, съветските офанзиви по фланговете на Бахмут от север и от юг са намалели като активност.

 

" Изглежда, че главната им тактичност към този момент е ориентирана към това да се промъкнат в центъра на Бахмут. Основните обстрели от страна на ЧВК Вагнер са в централната и източната част на града. Касапницата продължава – същинско кръвопролитие, с артилерия, пукотевица и боеве улица по улица, в къщи и изби. Това е цялостен пъкъл ", гласи късото известие.

 

В самобитен отговор основателят на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин прикани съветската постоянна войска да нападна и поддържа огъня по фланговете, с цел да може неговата частна войска да пробие през центъра на Бахмут.

 

В утринната сводка на украинския щаб има удостоверение на тази оценка – оповестява се, че по фланговете на Бахмут е имало отблъснати съветски пехотни офанзиви единствено при Богдановка (5-6 километра север-северозапад от Бахмут) и Ивановско (5-6 километра югозапад-запад от Бахмут). Потвърждение има и от съветска страна – известният съветски телеграм канал " Рибар ", свързван с финансиране от съветския олигарх Евгений Пригожин, особено обръща внимание, че от юг, при Ивановско и по протежението на път Т0504 Костянтиновка – Часов Яр – Бахмут украинците са нормализирали фронта. (КАРТА) При централната част на Бахмут украинците не престават да държат региона към паметника МиГ-17, където има високи здания. Там са построени защитни позиции, в това число окопи, с цел да не се разреши на " вагнеровците " да доближат до Т0504. ЧВК Вагнер обаче към този момент доказано са достигнали до централната част на града и има геолокализирани видеокадри, които го удостоверяват – те имат позиция на към 400 метра от постройките на административния център, боевете не престават.

 

И зам.-украинският министър Анна Маляр, и командващият украинската пехота военачалник Олександър Сирски са безапелационни, че руснаците хвърлят големи запаси за завладяването на Бахмут, търпят доста тежки загуби, които са неоправдани от тактическа позиция, а Сирски категорично акцентира, че съветското командване се изнервя от упоритата опозиция на украинците в Бахмут, тъй като знае, че времето работи срещу руснаците – моментът за пролетната украинска контраофанзива наближава.

 

Позиционно настъпваме – съветските сводки за Бахмут (ВИДЕО) При Авдеевка също остава горещо – руснаците имат прочут триумф в заемането на нови позиции при Весело, на 6 километра северно от Авдеевка. Все още обаче няма огромен съветски пробив по фланговете – нито от север, нито от юг.

 

Общо за денонощието по целия фронт в Украйна украинският щаб рапортува за отбити 70 съветски пехотни офанзиви. Колко жестоки са боевете на всички места проличава и от видеокадри при Верхнокамянка – селце на границата сред Донецка и Луганска област, близо до Северск. В този ред на мисли, в Луганска област също няма нещо значимо като смяна на позиции – линията Сватово – Кремена си остава горещият фронт там:

 

В Херсонска област украинците методично нападат и разчистват съветски позиции по островите на река Днепър и източния ѝ бряг - интервенции, които се поясняват като белег за подготовка на пролетната украинска контраатака. В дневния преглед на ISW (американския мозъчен концерн Институт за проучване на войната) има специфичен акцент, отдаден на беларуския деспот Александър Лукашенко и обезверените му опити да резервира някаква самостоятелност от търсения за военни закононарушения от Трибунала в Хага съветски деспот Владимир Путин.

 

Лукашенко приказва по какъв начин разполагането на съветско нуклеарно оръжие в Беларус, което той години наред обществено намираше метод по какъв начин да откаже, в действителност било " партньорско решение ", а не наложено от Путин – за отбрана на суверенитета на Беларус от западната експанзия.

 

Същевременно обаче Лукашенко съобщи и, че поддържа провеждането на мирни договаряния с Украйна колкото се може по-скоро, на което представителят на Путин Дмитрий Песков отвърна мигновено, че съветската войска ще продължи военните си интервенции в Украйна, тъй като сега това е единственият метод Руската федерация да реализира стратегическите си цели. Цялата обстановка е доста добре разказана от Игор Гиркин, прочут като Игор Стрелков някогашен силов министър на така наречен ДНР (Донецка национална република) и наказан на първа инстанция в Хага на пожизнен затвор за свалянето на полет MH17. Гиркин споделя следното: " Лукашенко се завръща в цялостния си искра с апелите си за " помирение без условия " Не се колебая, че този нарцистичен простак в този момент е в " лека (лека?) суматоха " - в последна сметка даже пилешкият му мозък е задоволителен, с цел да осъзнае цялата дълбочина на военната и икономическа рецесия, обхващаща Руската федерация и Беларус дружно с нея. Но даже и в това Бащицата е доста по-адекватен спрямо жителите на бункера на Дядо, които изпаднаха в старешки захлас. Тези, за които " всичко е толкоз хубаво, че ще стане и по-хубаво " и проектите на " специфичната военна интервенция " ще бъдат изпълнени и преизпълнени ".

Инфо: Actualno.com

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!    

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР