Сняг до колене – такава е ситуацията на фронта при

...
Сняг до колене – такава е ситуацията на фронта при
Коментари Харесай

Сняг до колене замрази Бахмут, Лукашенко настоява за мир

Сняг до колене – такава е обстановката на фронта при Бахмут, която към този момент е явна и посредством показно с видеа в обществените мрежи. В последните два-три дни там е навалял извънредно доста сняг, което съставлява същинско предизвикателство за каквито е да военни интервенции, да не приказваме атакуващи, с тежка военна техника.

 

Според телеграм канала " Бахмутски дявол ", в който информация се разгласява непосредствено от украински източници, намиращи се на самия фронт в града-символ на украинската опозиция против съветската инвазия, съветските офанзиви по фланговете на Бахмут от север и от юг са намалели като активност.

 

" Изглежда, че главната им тактичност към този момент е ориентирана към това да се промъкнат в центъра на Бахмут. Основните обстрели от страна на ЧВК Вагнер са в централната и източната част на града. Касапницата не престава – същинско кръвопролитие, с артилерия, пукотевица и боеве улица по улица, в къщи и изби. Това е цялостен пъкъл ", гласи късото известие.

 

В самобитен отговор основателят на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин прикани съветската постоянна войска да нападна и поддържа огъня по фланговете, с цел да може неговата
Всичко за Вашата сватба
частна войска да пробие през центъра на Бахмут.

 

В утринната сводка на украинския щаб има удостоверение на тази оценка – оповестява се, че по фланговете на Бахмут е имало отблъснати съветски пехотни офанзиви единствено при Богдановка (5-6 километра север-северозапад от Бахмут) и Ивановско (5-6 километра югозапад-запад от Бахмут). Потвърждение има и от съветска страна – известният съветски телеграм канал " Рибар ", свързван с финансиране от съветския олигарх Евгений Пригожин, особено обръща внимание, че от юг, при Ивановско и по протежението на път Т0504 Костянтиновка – Часов Яр – Бахмут украинците са нормализирали фронта. (КАРТА) При централната част на Бахмут украинците не престават да държат региона към паметника МиГ-17, където има високи здания. Там са построени защитни позиции, в това число окопи, с цел да не се разреши на " вагнеровците " да доближат до Т0504. ЧВК Вагнер обаче към този момент доказано са достигнали до централната част на града и има геолокализирани видеокадри, които го удостоверяват – те имат позиция на към 400 метра от постройките на административния център, боевете не престават.

 

И зам.-украинският министър Анна Маляр, и командващият украинската пехота военачалник Олександър Сирски са безапелационни, че руснаците хвърлят
Всичко за Вашата сватба
големи запаси за завладяването на Бахмут, търпят доста тежки загуби, които са неоправдани от тактическа позиция, а Сирски категорично акцентира, че съветското командване се изнервя от упоритата опозиция на украинците в Бахмут, тъй като знае, че времето работи срещу руснаците – моментът за пролетната украинска контраофанзива наближава.

 

Позиционно настъпваме – съветските сводки за Бахмут (ВИДЕО) При Авдеевка също остава горещо – руснаците имат прочут триумф в заемането на нови позиции при Весело, на 6 километра северно от Авдеевка. Все още обаче няма огромен съветски пробив по фланговете – нито от север, нито от юг.

 

Общо за денонощието по целия фронт в Украйна украинският щаб рапортува за отбити 70 съветски пехотни офанзиви. Колко жестоки са боевете на всички места проличава и от видеокадри при Верхнокамянка – селце на границата сред Донецка и Луганска област, близо до Северск. В този ред на мисли, в Луганска област също няма нещо значимо като смяна на позиции – линията Сватово – Кремена си остава горещият фронт там:

 

В Херсонска област украинците методично нападат и разчистват съветски позиции по островите на река Днепър и източния ѝ бряг - интервенции, които се
Всичко за Вашата сватба
поясняват като белег за подготовка на пролетната украинска контраатака. В дневния преглед на ISW (американския мозъчен концерн Институт за проучване на войната) има специфичен акцент, отдаден на беларуския деспот Александър Лукашенко и обезверените му опити да резервира някаква самостоятелност от търсения за военни закононарушения от Трибунала в Хага съветски деспот Владимир Путин.

 

Лукашенко приказва по какъв начин разполагането на съветско нуклеарно оръжие в Беларус, което той години наред обществено намираше метод по какъв начин да откаже, в действителност било " партньорско решение ", а не наложено от Путин – за отбрана на суверенитета на Беларус от западната експанзия.

 

Същевременно обаче Лукашенко съобщи и, че поддържа провеждането на мирни договаряния с Украйна колкото се може по-скоро, на което представителят на Путин Дмитрий Песков отвърна мигновено, че съветската войска ще продължи военните си интервенции в Украйна, тъй като сега това е единственият метод Руската федерация да реализира стратегическите си цели. Цялата обстановка е доста добре разказана от Игор Гиркин, прочут като Игор Стрелков някогашен силов министър на така наречен ДНР (Донецка национална република) и наказан на първа инстанция в Хага на пожизнен затвор за свалянето на полет MH17. Гиркин споделя следното: "
Всичко за Вашата сватба
Лукашенко се завръща в цялостния си искра с апелите си за " помирение без условия " Не се колебая, че този нарцистичен простак в този момент е в " лека (лека?) суматоха " - в последна сметка даже пилешкият му мозък е задоволителен, с цел да осъзнае цялата дълбочина на военната и икономическа рецесия, обхващаща Руската федерация и Беларус дружно с нея. Но даже и в това Бащицата е доста по-адекватен спрямо жителите на бункера на Дядо, които изпаднаха в старешки захлас. Тези, за които " всичко е толкоз хубаво, че ще стане и по-хубаво " и проектите на " специфичната военна интервенция " ще бъдат изпълнени и преизпълнени ".

Инфо: Actualno.com

 

Последвайте ни към този момент и в Телеграм и Туитър!    

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg