Снощи в предаването Още от деня по БНТ Мария Габриел,

...
Снощи в предаването Още от деня по БНТ Мария Габриел,
Коментари Харесай

Мария Габриел: ЕП е последователен в това да отстоява членството на България и Румъния в Шенген

Снощи в предаването „ Още от деня " по Българска национална телевизия Мария Габриел, сподели че Екологичен потенциал е пореден в това да отстоява участието на България и Румъния в Шенген. „ На този стадий е доста значимо да останем дейни. Испанското председателство ясно съобщи, че ще поддържа България и Румъния. Не бива обаче да подхождаме към обстановката с непотребен оптимизъм, познавайки европейските сътрудници и вътрешнополитическата обстановка в две от страните, които са изразявали към този момент своите съображения. Трябва да продължим да приказваме с резултати и обстоятелства. За мен е значимо България да продължи диалозите с Холандия и Австрия, да покажем резултати и да имаме явен ангажимент, за това че сме сигурна външна граница на Европейски Съюз ".

Първата позитивна стъпка е предлагането на Европейска комисия да бъде комплициран завършек на механизма за съдействие, изясни Габриел, само че България ще продължи да бъде част от годишния отчет на Европейска комисия. „ 65% от рекомендациите, които е направила предходната година Европейска комисия, са изпълнени. Направени са нови рекомендации. Имаме 5 позитивни трендове и 2, на които продължава да се натъртва. Това е позитивен знак и по този метод би трябвало да продължим ".

Срещата на въррха в НАТО сподели доста ясно, че Украйна, борейки се против съветския агресор, се бори за нашата сигурност и по тази причина нашата поддръжка е поредна, добави Габриел. „ Затова е доста значимо да продължим с всеобхватната поддръжка. Тя не е единствено военна, само че мисля че бяхме доста ясни и с акад. Денков, и с министър Тагарев - ние ще предоставим помощ, която не заплашва сигурността на страната и боеспособността на българската войска, само че показахме, че България е на страната на този свободен свят, който поддържа Украйна ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР