Снощи,в предаването Още от деня по БНТ Калоян Стайков каза,

...
Снощи,в предаването Още от деня по БНТ Калоян Стайков каза,
Коментари Харесай

Калоян Стайков: Ролята на парламента се изчерпва с приемане на енергийна стратегия, която отново минава през министъра на енергетиката

Снощи,в предаването „ Още от деня " по Българска национална телевизия Калоян Стайков сподели, че вчерашното решение на Комисията по енергетика не е обвързващо, то минава като рекомендация към Народното събрание. „ Въпросът желаят или не желаят да се строи 7 блок на АЕЦ Козлодуй е политически въпрос. Решението от предходната година беше неверно, с което се задържи министърът да подписа контракт с Уестингхаус и всичко, което последва. Ролята на Народното събрание се изчерпва с приемане на енергийна тактика, която още веднъж минава през министъра на енергетиката. Това решение на процедура извънредно внезапно се намеси в целия този развой, в случай, че нямаме енергийна тактика, само че имаме планова компания, която сме решили че ще строи нуклеарна централа. И острото вмешателство на политици, самият развой на избиране на строител основава големи опасности ".

Спомнете си за Южен поток, за строителство на разнообразни автомагистрали, какво ли не - последните 20 година са цялостни с огромни инфраструктурни планове, за които се харчат доста пари и най-после нямаме нищо, счита Стайков. „ Би следвало да си следваме нормативната уредба и да оставим лицата, виновни за тази политика, да си свършат работата. Ако не си свършат работата, сменяйте управленията. Не бива политиците от Народното събрание с решение да ръководят страната ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР