Снощи, в предаването Още от деня по БНТ Иван Таков,

...
Снощи, в предаването Още от деня по БНТ Иван Таков,
Коментари Харесай

Иван Таков: За нас поканата на Терзиев беше странен подход и явно грешките не са научени

Снощи, в предаването „ Още от деня " по Българска национална телевизия Иван Таков, сподели че всички схващат от футбол и политика, всички приказват за това, само че очевидно някъде нишката се къса. „ Може би се къса в неразбирането на обикновени политически процеси по какъв начин би трябвало да се случват. Ако се изхожда от позицията - на мен се поставя, аз по този начин желая, добре, само че по този начин или другояче, с цел да се избере ръководител на СОС са нужни 31 гласа. "

Няма подигравка в това, което споделям, тъй като преди 2 седмици ние дадохме нашия излаз, поради обстановката и към този момент яснотата на разпределението на силите в СОС, по какъв начин би трябвало да се случат нещата, на брифинга, който дадохме с нашия претендент за кмет, изясни Таков. „ Тогава казахме, че сме подготвени да приказваме с всички, само че не за постове, а за политики. "

За нас поканата на Терзиев беше чудноват метод и очевидно грешките не са научени, не се прави по този метод - господин Терзиев привиква ръководителите на партиите да си приказват за целите на СОС, изясни Таков. „ Ние няма по какъв начин да се обидим на такова нещо, такива срещи се приготвят, само че те би трябвало да са в границите на СОС. Ние взехме мнение да не се върви на тази среща, тъй като за нас това беше една пиар акция, както видяхме че в действителност не излезе нищо от тях. Това изглеждаше като решение на проблемите на сглобката на национално равнище през СОС. "

Няма определен ръководител тъкмо поради този метод, който се случва сега, безапелационен е Таков. „ За нас първи тур на диалози не е имало. И за нас този диалог би трябвало да се води сред показаните групи в СОС, защото те са тези, които избират ръководител, а не кмета на София. Разбира се, с господин Борис Бонев и с всички останали показани групи в СОС, с всички общински съветници. Господин Терзиев е кмет на София, той е обособена институция и няма касателство към ръководителя на СОС. "

Трябва да има естествен политически метод в тази обстановка, ние сме споделили кои са нашите значими цели, входирали сме към този момент Доклад за част от нещата, които сме показали, а точно за финансовоикономически и юридически разбор за дружество, което да поеме чистотата на София, изясни Таков. „ Ако нямаме съгласие по тези значими тематики, да си избират ръководител. Нашите общински съветници не могат да бъдат присъединени към никоя друга група. Ние сме предложили наш ръководител. Но не е в това въпроса. За нас са значими проблемите на София, които не престават да се натрупат. Няма диалог за тях, а се води диалог единствено за това кой ще бъде ръководител на СОС. Не е казусът в личността на Бонев, казусът е в метода ".

Ние имаме решение на Бюрото на Народно събрание и на Градския съвет, че Борис Бонев не е допустима кандидатура тъкмо поради неговия метод, който той си избра, добави Таков.

До име не може да ме заведете, тук името не е значимо, значим е методът и тематиките, които ще дискутираме, повтори за следващ път Таков. „ Най-лесният вид е ГЕРБ с ПП-ДБ да се схванат, както са го създали на национално равнище ".

Ние сега слагаме преди всичко за ръководител на СОС претендент от нашата политическа група и считам, че това е резонно, поради и резултата, който направихме и на втори тур на изборите за кмет, съобщи Таков. „ Ние имаме след 10 дни още веднъж съвещание на СОС и се надявам по разпоредбите и по политическата логичност да бъдат извършени естествени диалози и да се търси излаз от тази обстановка. Повече от една седмица чувам, че Българска социалистическа партия били ключът и катинарът към този проблем. Това не е правилно. Имамате две групи, които се сплотяват, които са с едни полезности и не могат да намерят сечението. "

Изборът на ръководител на СОС не води до нови избори, неналичието на повече от 3 месеца на съвещание на СОС води до нови избори, изясни Таков. „ Надявам се, че ще се прояви мъдрост и политическа зрялост и ще бъде определен ръководител на СОС, не споделям от коя група. Градът сега е заседнал в доста проблеми, които би трябвало да се вземат решение незабавно - проект сметката по непорочност, бюджетът, а ние се занимаваме с една или друга персона дали ще бъде определена на един или различен пост. Това е безусловно несъстоятелно. "

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР