Снощи, в предаването Още от деня по БНТ Искра Михайлова,

...
Снощи, в предаването Още от деня по БНТ Искра Михайлова,
Коментари Харесай

Искра Михайлова: Исканията на миньорите са да се спази решението на НС

Снощи, в предаването „ Още от деня " по Българска национална телевизия Искра Михайлова, сподели във връзка протестиращите енергетици, че изказванията, които дадоха синдикалните водачи и премиера Денков и настроенията на площада бяха две разнообразни неща. „ Аз персонално няма по какъв начин да не отида при протестиращите, тъй като съм от Стара Загора и ориста на Мини „ Марица Изток " ми е лична. На митинга аз бях вкъщи, тъй като техните претенции са и мои претенции. Не получихме гаранции за ориста на района ".

Това, което се случи на митинга беше забавно, описа Михайлова. „ Особено това, което чух след договарянията, от президента на КНСБ. Той прави едни поръчки, които не са напълно правилни към истината. Когато януари месец в Народно събрание взехме решени да запазим въгледобива, да премахнем едни текстове от ПВУ, ние записахме един текст, който гарантираше въгледобива да работи без ограничавания най-малко до 2038 година Тази изразителност от страна единия профсъюз стартира да се променя като „ оптимално до 2038 година ", по-късно сюжетите бяха до „ 2030 година "

Недоволството на площада беше към личния им синдикален водач, безапелационна е Михайлова. „ " Как може да разясняваме териториални проекти, за които няма една цифра, една писмен знак. Ние политиците сами настоявахме синдикатите да вземат участие в написването на тези проекти, само че това не се случи. Исканията на миньорите са да се съблюдава решението на Народно събрание, желаят тактика за стабилно развиване на страната, държавна политика в бранш Енергетика, а не всичко да се взема решение от писма, които спорадично идват от Европейска комисия. Разчитам, че синдикалният водач на „ Подкрепа " ще остане най-малко на това, което сме се договорили ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР