Снощи, в предаването Още от деня по БНТ Андрей Цеков

...
Снощи, в предаването Още от деня по БНТ Андрей Цеков
Коментари Харесай

Андрей Цеков: Европрокуратурата не се е обръщала към МРРБ или АПИ по повод разследването на тунел „Железница”

Снощи, в предаването „ Още от деня " по Българска национална телевизия Андрей Цеков сподели, че европрокуратурата не се е обръщала към Министерство на районното развиване и благоустройството (МРРБ) или Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) във връзка следствието на тунел „ Железница ". От това, което разбрах се проверява поток от пари, който не визира страната. Едни средства са изплащани от страната и на изпълнителя и по-късно са били обналичвани в брой. Мога да кажа обстоятелствата, свързани с финансовото положение на тунел „ Железница ". Това съобщи районният министър в оставка Андрей Цеков в предаването „ Още от деня " по Българска национална телевизия.

Финансовото осъществяване на тунела стартира 2019 година и завършва края на 2023 година. Общата стойност на плана е 258 милиона лв.. От тях 154 са разплащани по времето на кабинета " Борисов 3 ", 27 милиона по време на служебните кабинети на Стефан Янев, 19 милиона по време на кабинета " Петков ", към 50 милиона по време на служебните кабинети на Гълъб Донев и 5 милиона в мандата на актуалното държавно управление ", изнесе данни той.

„ Не мога да кажа кой интервал е обект на следствие от Европейската прокуратура. Правят усещане няколко необикновени заплащания. По време на последния длъжностен кабинет са платени към 42 млн., забавното е, че от тях 28 млн. лв. са актувани, т.е. показани са документи на 22 март, а са платени на 6 юни - денят, в който се закле кабинетът „ Денков ". Необичайно е, тъй като пътната организация се разплаща регулярно, а не чака три месеца да минат по няколко документа. Изглежда все е едно е платено в последния час ", изясни той.

„ Европрокуратурата проверява обстоятелства, които касаят връзките сред реализатор и трети лица. В момента, в който страната разплати на изпълнителя, единствената му работа е да следи дали това, което е разплатено е изпълнено качествено. Фактът е, че обектът е изпълнен. Оттук-нататък забавният въпрос е дали посредством заплащанията, които изпълнителят е получил, не са уреждани различен вид връзки, които са отвън контрола на страната ", посочи районният министър.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР