Снощи, в предаването Лице в лице по БТВ министър Георги

...
Снощи, в предаването Лице в лице по БТВ министър Георги
Коментари Харесай

Министър Гвоздейков: Aко всичко се развие по план, през пролетта ще се возим на новите германски вагони

Снощи, в предаването „ Лице в лице " по БТВ министър Георги Гвоздейков сподели, че медицинските хеликоптери, които чакаме да получим от Италия, ще могат да летят единствено при удобни метеорологични условия.

На въпрос на водещата Цветанка Ризова по кое време да чакаме първия подобен хеликоптер, отрасловият министър отговори, че машината ще прелети от Италия до България в края на януари, само че в случай че „ атмосферните условия го разрешават ".

Говорим за хеликоптери, които летят при характерни метеорологични условия, което значи, че би трябвало да летят единствено при удобно време. Такива са разпоредбите за хвърчене на подобен вид машини, изясни министърът.

Относно модернизацията на БДЖ Гвоздейков заяви, че държавните ни железници и „ Дойче бан " (Deutsche Bahn) са във крайна фаза на договаряния за закупуване на 70 вагона от преносимия състав на немските железници. Ресорният министър увери, че до момента България в никакъв случай не е разполагала с вагони от толкоз високо качество.

Това, което се случи през днешния ден, е един дребен триумф, тъй като българското общество ще има шанса да употребява една в действителност качествена услуга. Говорим за 70 вагона, без купета, от „ отворен вид " както при самолетите, с тоалетни, с отопление, с контакти за зареждане на телефони и преносими компютри. Самите вагони са доста съвременни. Нивото на возене ще бъде като това в Германия, разяснява той и посочи, че въпреки и втора ръка, вагоните са поддържани по отношение на немските и европейски стандарти.

По думите му, в случай че всичко се развие по проект, напролет ще се возим на новите немски вагони. Добави още, че със закупуването на 70-те вагона БДЖ ще модернизира 20% от преносимия си състав.

В края на изявлението министър Гвоздейков изрази вяра, че при започване на 2025 година България ще бъде пълноправен член както на Шенген, по този начин и на еврозоната.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР