Снощи в Дупница благоевградски и дупнишки полицаи са задържали един

...
Снощи в Дупница благоевградски и дупнишки полицаи са задържали един
Коментари Харесай

Задържаха заподозрян за палежа на “Купола” в Благоевград

Снощи в Дупница благоевградски и дупнишки служители на реда са задържали един от обвинените за палежа на “Купола” в Благоевград, съобщи struma.bg. Другият обвинен се търси. Цялата полиция бе на крайник. Изходите на града бяха затворени.

Пожарът пламна рано в неделя. Изгоря изцяло купола на емблематичната постройка в регионалния център на Пиринско, нанесени са огромни материални вреди на помещаващите се в постройката банков офис, пиано бар, дискотека, ресторант и други търговски обекти.

Една от версиите за пожара е късо съединяване в електрическото табло, което зарежда пиано бара.

Другата версия на проверяващите е тенденциозен палеж. На запис от камерите, предоставени от притежател на помещение в постройката, е видян недоверчив мъж, който е минал директно преди пожара около елeктрическото табло от външната страна на зданието. Секунди по-късно пламъците лумват.

Със случая се зае прокуратурата.

“От изключване на електричеството и включването на СОТ-а е станало нещо като късо съединяване в електрическото табло на пиано бара”, съобщи Борислав Ковачки, административен началник на Районна прокуратура – Благоевград. Според притежателя на пиано бара обаче електрическото табло е на всички обекти в постройката.

Повечето търговци нямат застраховки. Изгорялата постройка е частна благосъстоятелност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР