Снощи в 21:00 ч. българско време украинско-руската ракета “Зенит изведе

...
Снощи в 21:00 ч. българско време украинско-руската ракета “Зенит изведе
Коментари Харесай

АВАРИЯ: Изгубен е радиоконтактът с изстреляния спътник Ангосат

Снощи в 21:00 ч. българско време украинско-руската ракета “Зенит ” изведе в орбита ускорителен блок “Фрегат ” и неестествен сателит “Ангосат ”. Късно тази нощ в 05:54 ч. българско време спътникът сполучливо се отдели от ускорителния блок и стартира независим полет.

Изстрелването беше сполучливо и по-късно експертите откриха радиоконтакт с него. За страдание на по-късен стадий радиоконтактът бе загубен и телеметрическа информация престана да постъпва. Това оповестява Интерфакс, базирайки се на източник в ракетно-космическия бранш [1].

Специалистите от центъра за ръководство на полета се пробват да се свържат със спътника, само че до този миг опитите им не се увенчават с триумф.

Ако работоспособността на “Ангосат ” не бъде възобновена, това ще е доста тежък удар за Ангола, защото до този миг страната не е имала собствен личен геостационарен сателит. Изстрелването му нощес стана факт след забавяния, траяли близо осем години, финансови спънки и други трудности.

Спътникът е издигнат от съветското ракетно-космическо дружество Енергия за потребностите на Ангола. Това е първият геостационарен информационен сателит, издигнат от Енергия през последните 15 години.

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР