Снощи около 22:00 часа на територията на област Видин се

...
Снощи около 22:00 часа на територията на област Видин се
Коментари Харесай

Метеор се взриви над област Видин

Снощи към 22:00 часа на територията на област Видин се е чул екот, оповестява Министерство на вътрешните работи. Към региона незабавно са изпратени екипи на полицията, които са създали оглед. 
Няма сигнали за пожари или материални вреди, както и за потърпевши хора. По данни на румънските управляващи става въпрос за метеор, който се е взривил във въздуха.

„ Не се касае за случай, а за естествено събитие. На територията на област Видин всичко е умерено. Още нощес бяха ориентирани всички налични сили да обходят региона да ревизират за потърпевши или зародили пожари, такива не бяха открити. Обстановката е изцяло спокойна ”, сподели старши комисар Петър Коцин, ОДМВР-.

Снощи е подаден единствено един сигнал. Той е от село Гомотарци и е за това, че се е чул гръм, който е бил от въпросния метеор.

„ Около 23:00 часа постъпи информация от сътрудниците от Румъния, че се касае за естествено събитие ”, изясни старши комисар Петър Коцин.

„ От два дни част от екипа е зает с лятната школа обвързвана с науките за космоса и Земята. Сноши, до момента в който подготвяхме телескопа, имахме опция да следим този булит. Мисля, че е по-правилно да го назоваваме булит, а не астероид, тъй като към момента няма информация дали някаква част от него е паднала на земята. Ако е паднал, ние го назоваваме ослепителен метеор или булит “, сподели астрономът доцент Евгени Овчаров.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР