"Снощи г-н Борисов лично се обади и каза, че каквото

...
"Снощи г-н Борисов лично се обади и каза, че каквото
Коментари Харесай

Гаснат надеждите за бащата и сина, изчезнали под връх Ботев, двамата имали проблем с...

"Снощи господин Борисов персонално се обади и сподели, че каквото е належащо, ще спомага. Този регион е дълъг и тежък за зимата. Всичко е под намерено небе, има единствено шубраци и дюни. Става въпрос за местността "Параджика ".

Това съобщи в ефира на Нова телевизия Румен Стоянов, кмет на Калофер, по отношение на търсените татко и наследник, изчезнали под връх Ботев.

"Там би трябвало да се създадат наложително заслони, с цел да се избавят хората ", разяснява той.

"Двамата са се движили постепенно. Светлинките на техните фенерчета доста пъти са почивали. Това значи, че евентуално са имали проблем с напредването ", разясни Донка Радулова от локалното туристическо сдружение.

"Те са пристигнали на връх Ботев и са преспали в туристическата спалня. Последната им локация на телефоните е местността "Параджика ".

Според данни двамата не са били добре екипирани и са били с маратонки, което е извънредно тежко за снега и виелицата. Времето е доста дълго, нямам визия дали са съумели да се ориентират къде да отидат. Два дни времето беше доста неприятно, щом и спасителите не съумяха да се ориентират в ситуацията ", разяснява още тя.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР