Снощи бе открито 68-ото издание на ежегодния фестивал за италианска

...
Снощи бе открито 68-ото издание на ежегодния фестивал за италианска
Коментари Харесай

С 20 песни от категорията Шампиони започна Санремо 2018

Снощи бе намерено 68-ото издание на годишния фестивал за италианска известна ария в Санремо. Водещи тази година са известният поппевец Клаудио Балиони и топмоделът Мишел Хунцикер. Той е взел участие неведнъж в конкурсната стратегия на Санремо като реализатор, а тя води фестивала за повторно, към този момент е била в качеството си на водещ през 2007 година Мишел е известна и като някогашната брачна половинка на Ерос Рамацоти.
В първата фестивална вечер се състезаваха 20 песни от категорията на одобрените реализатори " Шампиони ".  В идващите вечери ще забележим новите попълнения в категорията на дебютантите " Младежи ". А гласуването тази година се разделя на три елементи. Крайното класиране се оформя от зрителския избор - 40%, гласовете на експертното жури - 30% и на гостите в залата на театъра " Аристон " - 30%.
Специален посетител в първата вечер трябваше да бъде известната италианска певица Лаура Паузини, само че заради заболяване, тя не можа да участва и бе включена по телефона. Лаура е с висока температура и ларингит, само че дава обещание да се появи на сцената в събота на финалната вечер.  В конкурсната стратегия присъединяване взе и 83 годишната певица Орнела Ванони, която пя в трио с Бунгаро и Пачифико. Разочарование за публиката в залата, а и за телезрителите бе слабото осъществяване на Рикардо Фоли и Роби Факинети от групата " Пух ", които неотдавна издадоха дуетен албум, макар преклонната си възраст. Припомняме, че група " Пух " са печелили огромната премия на Санремо през 1990 година, а вокалистът ѝ Рикардо Фоли взе първа премия още през 1982 година

" Санремо 2018 " се излъчва онлайн в пет следващи вечери от 6 до 12 февруари в Италия, Албания и Русия от 22 до 03 ч. (българско време) по RaiUno, RadioDue, Eurovision TV, RTSH Muzikë и Телеканал Время, а в интернет единствено посредством приложенията RaiPlay и RTSH Tuni.

Подробности чуйте от пратеника на БНР в Санремо Здравко Петров, особено за предаването " Чуй света "
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР