Снощи 39-годишният швед донесе победата на своя отбор с 2:1

...
Снощи 39-годишният швед донесе победата на своя отбор с 2:1
Коментари Харесай

Златан Ибрахимович: Ако разполагах с физиката ми отпреди 10 години, никой нямаше да ме спре

Снощи 39-годишният швед донесе успеха на своя тим с 2:1 над Интер с двете си попадения във вратата на домакините. По този метод таранът поведе при голмайсторите в Серия “А” с четири попадения, колкото имат и Алехандро Гомес, Ромелу Лукаку и Ървинг Лозано, само че при повече изиграни срещи.

Той разкри, че има вяра в спечелването на купата, само че пътят до тази цел е дълъг.

" За мен това дерби беше с огромен залог. Милан не беше печелил дерби през последните четири години. Бях затворен у дома две седмици, тъй че бях доста гладен и го демонстрирах с двата ми гола. Малко изгубих чувството си за усет, само че имах проби на всеки три дни и никой не можеше да ме спре да играя в дербито. Разочарован съм, че дузпата ми беше избавена, само че значимото е, че отборът победи. Този триумф е за почитателите. Аз съм най-възрастният в състава, усещам огромна отговорност и ми харесва това чувство, защото всички следват моя образец и са гладни за победи. Познавам равнището си. След травмата ми отидох в Америка, с цел да се усещам още веднъж жив. Казах на Жозе Моуриньо в Манчестър Юнайтед, че не съм подготвен и не желаех да съм отчаяние. Затова отидох в Америка ", показа Ибрахимович след градското дерби.

" Един ден Мино Райола ми съобщи, че не мога да приключа там и че би трябвало да се върна в Европа. Казаха ми, че Милан се нуждае от мен, тъй че пристигнах. Сега се усещам по-завършен състезател спрямо отпреди 10 години. Ако разполагах с физиката ми отпреди 10 години, никой нямаше да ме спре. Всъщност, и в този момент не могат да ме спрат. Тренирам старателно, играя с опит и със съотборници, които са подготвени да ми оказват помощ. Няма да им разреша да вдигнат крайници си от газта нито на подготовка, нито в мач. Винаги би трябвало да упражняваме на 200%. Мислим мач за мач. Когато дойдох, задачата беше класиране за Европа и я постигнахме. Наистина мисля, че Скудетото е допустимо, тъй като в случай че вярваш, можеш да постигнеш всичко. Ние обаче би трябвало да извървим дълъг път за него”, съобщи той след мача.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР