Снощи, 27 март, в Народен театър Иван Вазов в София

...
Снощи, 27 март, в Народен театър Иван Вазов в София
Коментари Харесай

Алек Алексиев с остри думи срещу президента

Снощи, 27 март, в Народен спектакъл " Иван Вазов " в София бяха раздадени най-значимите театрални награди в България. За първи път от години насам, с изключение на връчените статуетки " Икар ", на сцената се случи и нещо ненадейно.
 Икар 2023: Кои са спечелилите
Кои са спечелилите от премиите Икар 2023

Кой си потегли с най-вече оценки

Няколко артисти заеха открита позиция против протичащото се в Народния спектакъл в последните месеци, както и против някои противоречиви позиции по отношение на войната в Украйна в български държавни институции.

Актьорите Алек Алексиев и брачната половинка му Яна Титова излязоха на сцената, с цел да връчат премията за най-хубав куклен театър. И използваха по този начин предоставената им естрада, с цел да кажат няколко значими неща.

Двамата бяха облечени с черни тениски с надпис " Морфов ", като по този метод стачкуваха против уволнението на основният режисьор на " Иван Вазов " Александър Морфов. Зад действието актьорите откриват политически претекстове, напомнят от Свободна Европа.

Алексиев пък насочи значимо послания от сцената. " Не виждам (в залата) господин президента на Република България, на който бих желал да кажа, че ние сме парламентарна република. Слава на Украйна и да живее България ", бяха думите на артиста от " Откраднат живот " и " Възвишение ".

Думите му са ориентирани против противоречивите позиции на Румен Радев по отношение на войната, която Русия води в Украйна. Алек Алексиев и Яна Титова са от дребното български интелектуалци, които ясно отстояват гражданската си позиция.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР