Снимки: Премиерът Кирил Петков отговори на бившия министър-председател Бойко Борисов

...
Снимки: Премиерът Кирил Петков отговори на бившия министър-председател Бойко Борисов
Коментари Харесай

Кирил Петков: Борисов използва пиарски външната криза. Нищо не би могъл да направи, ако е на нашето положение

Снимки:

Премиерът Кирил Петков отговори на някогашния министър-председател Бойко Борисов по време на подещението си в Садово.

" Решени сме да създадем промени, само че пристигна войната, цените на енергоносителите се качиха. Слушам от заран до вечер Борисов да споделя по какъв начин по негово време хлябът бил левче, а в този момент станал 3 лв.. Как бензинът бил по-евтин. Нищо не би могъл да направи, в случай че е на нашето състояние! Единствено се пробва да употребява пиарски външната рецесия. Мисля обаче, че се оправяме добре ", сподели Петков и добави, че сега страната е с 4,5% стопански напредък, написа Dnes.bg.

" Проблемът ни е инфлацията, която идва от енергийните източници и храните. И задачата ни е да държим цените на продуктите ниски ", изясни министър председателят.  Повтори пред земеделците, че т.г. страната ще вкара още 300 млн. лв. спомагателни средства, с цел да подкрепи стопанската система. Това щяло да задържи цените на храните.

" Ние сме от дребното страни в Европейски Съюз, където токът не се е качил от предишния септември, а за семействата въобще не е повишен ", посочи Петков. Според него това не се случвало автоматизирано.

" И някъде всичко това потъва в една сериозна ПР акция против нашето държавно управление. От заран до вечер ни плюят. Има едни хора, които знаят, че ще отидат в пандиза, в случай че нашето държавно управление остане, и вършат всичко допустимо това да не се случи ", сподели министър председателят.

По думите му външни фактори също желали кабинетът да падне поради твърдите му позиции.

" Имаме доста врагове, само че рано или късно тази мъгла от отрицателен ПР ще свърши ", безапелационен е той.

Петков няколко пъти повтори, че като цяло се справяли със обстановката.

" И от заран до вечер слушам по какъв начин държавното управление ще падне тази или другата седмица. Да, но не падаме. Ако имаме опция, тази смяна ще продължи и ще почистим страната. Но ни би трябвало още малко време ", добави той в Садово.

" Тази седмица слагаме защита на земеделския министър Иван Иванов, тъй като първите закани към него пристигнаха ", разгласи още на среща със земеделци министър председателят.

Той посочи, че " не е безрисково да спреш едни милиони на някои хора, които са ги получавали с години ". И засяга лабораторията за фитосанитарен надзор на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ".

" Говорим за незаконен импорт на земеделска продукция, за странни проби. Като отидох, не можах да допускам ", сподели министър председателят.  Той уточни, че за първи път българско държавно управление имало храброст да застане " против една мафиотска група, която беше окупирала границата ". И добави, че в предишното земеделското министерство имало славата да раздава пари на едни хора с връзки.

" Това свърши! Ако имате проблем, сигнализирайте незабавно ", обърна се той към производителите.

По-рано Петков и земеделския министър Иван Иванов видяха на място вредите от градушката на 31 май и увериха, че страната ще обезщети до месец стопаните на 100%.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР