Снимки, показващи обгазеният от ТЕЦ Брикел град Гълъбово бяха публикувани

...
Снимки, показващи обгазеният от ТЕЦ Брикел град Гълъбово бяха публикувани
Коментари Харесай

"Брикел" обгази Гълъбово, РИОСВ наложи глоба на ТЕЦ-а

Снимки, показващи обгазеният от Топлоелектрическа централа Брикел град Гълъбово бяха оповестени във фейсбук групата The Sofia Times. От тях с просто око е видно замъгляването в целия град.
От Регионална инспекция за опазване на околната среда Стара Загора осведомят, че са направили незабавна инспекция по отношение на оповестените фотоси в обществените мрежи и постъпили сигнали към 10 часа на днешния ден за запрашаване на въздуха в град Гълъбово нощес, 9 юли.



Ето какво още е установила инспекцията на Регионална инспекция за опазване на околната среда: При осъществената инспекция на място на хранилище за неопасни индустриални боклуци на Топлоелектрическа централа „ Брикел " и на площадката на централата беше установено, че оросителната система на депото работи в естествен режим и няма запрашаване. Регистрираното във вчерашния ден запрашаване е вследствие на неорганизирани излъчвания от депото. Съгласно изискванията на комплексното позволение операторът е длъжен да уведомява способния орган при повреди или други замърсявания, както и да документира случаите на неорганизирани излъчвания и подхванатите коригиращи ограничения за ограничение на образуването им. При инспекцията е открито, че не са изпълнени тези условия, за което ще бъде стартирана административно-наказателна процедура.



Предвид променливата метеорологична конюнктура е издадено и наставление да се подхващат всички ограничения за в допълнение навлажняване на депото през идващите дни за недопускане на замърсяване на атмосферния въздух и всекидневно докладване за осъществяване на предписанието, написа още в констатациите на Регионална инспекция за опазване на околната среда.



Снимки Фейсбук
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР