Снимки: pixabay.comС наближаването на зимата се засилва все повече интереса

...
Снимки: pixabay.comС наближаването на зимата се засилва все повече интереса
Коментари Харесай

Дамски връхни дрехи: видове и модни тенденции

Снимки: pixabay.com

С наближаването на зимата се ускорява от ден на ден интереса към дамските връхни облекла. Те ви топлят в студените дни и ви защищават в дъждовните. В света на има доста огромно многообразие от модели, за това и ще ги изброим в тази публикация.

Видове връхни облекла

Към категорията могат да се причислят преходни и зимни якета, палта, манта, жилетки, суичъри, грейки и елеци. Връхните облекла се употребяват съвсем през всички сезони. Те са много практични дамски облекла, защото имат необятна приложимост. Могат да се носят както в всекидневието, по този начин и за свободното време и спорт.

Дамските якета



Най-голямо е разнообразието от модели при дамските якета. През преходните сезони /пролет и есен/ се употребяват по-тънки якета. Характерно за тях е че са снабдени с тъничък пласт вата. Предлагат се напълно тънки модели без вата, които защищават от вятър. При преходните якета се виждат две съществени линии: спортна и елегантна.

Спортните модели са с по-свободен контур и са снабдени с качулки. Елегантните модели са с втален контур и са декорирани с камъни, перли, къдри и приложения. Изработват се най-вече от сатенирани и шлиферни материи. Голям е интереса през последните години към пролетната парка. Непреходни във времето остават и кожените якета, които се създават от извънредно качествени, еластични еко кожи. Моделите на кожените якета стартират от изчистени и мощно вталени и стигат до рокерски.



Огромно е разнообразието от модели на дамски зимни якета. Те са с друга дължина: къси, със междинна дължина и дълги. От късите модели се избират модели вид авиаторско яке или бомбър, стартирани от огромните фешън марки. Предлагат се и доста вталени модели къси якета. Актуални материи за къси зимни якета са лак, еко кожа и сатен. За новия сезон дизайнерите оферират къси двуцветни якета в класическата композиция от черно и бяло.

От моделите със междинна дължина и дълги най-предпочитани са вталените модели с качулка, обшита с кожа с натурален косъм. Зимните якета се създават с два съществени типа заряд: силиконова вата, която прави якето леко и комфортно и гъши пух, който способства за увеличение на термоефекта.

Дамски грейки

Друг тип дамска връхна дреха е грейката, която е доста практична. Може да се носи върху, блуза и върху фино яке. Може да се употребява както навън, по този начин и на закрито в разнообразни пространства. Освен в всекидневието е подобаваща използването и за свободното време и спорт.

Дамски палта

Най-елегантната дамска връхна дреха е дамското палто, което може да се употребява за настоятелен случаи, събития и за работа. Съществува огромно многообразие на модели. Предпочитани са вталените модели с богати шал яки и дамските палта със свободен контур, колан и огромна качулка.

Жилетки

Изключително комфортни за приложимост са дамските, които също се употребяват като връхни облекла през преходните сезони. При тях също има разнородни модели във връзка с цветове, материи и плетки.

Еко елеци

Актуални за идния зимен сезон са еко елеците, които са направени от висококачествени еко материали, които значително наподобяват естествените кожи. Модните дизайнери стартират забавни модели, конструирани въз основата на асиметрията и комбинации от разнообразни материи.

* обява

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР