Снимки: Петел“, Фейсбук“My name is архитект Виктор Бузев, роден и

...
Снимки: Петел“, Фейсбук“My name is архитект Виктор Бузев, роден и
Коментари Харесай

Ексклузивно в „Петел“: Възпяха главния архитект на Варна в песен, заснеха и клип на плажа

Снимки: „ Петел “, Facebook

“My name is проектант Виктор Бузев, роден и израсъл във Варна “ - това се пее в новата ария на паметния джаз-поп-фолк-хип-хоп реализатор Стоян Роянов Я Я. Както излиза наяве още през цялото време, тя отдадена на гл.архитект на морския град.

Текстът на песента, която е самобитен апотеоз на 45-годишния общинар, е занимателен колаж от български, британски, съветски и измислени изречения, като комбинацията си е запазена марка на колоритния Я Я. Стилът на парчето може да се дефинира като хип-хоп с джаз детайли.

В песента за арх. Бузев се пее също за неговото „ ярко детство с музика на Джеймс Браун “ и за това по какъв начин споделил на чиновниците в община Варна „ What you`re gonna do today? “ („ Какво ще вършиме през днешния ден? “)

Фразата „ Пази достолепие, дете да се гордей “ пък минава като рефрен в цялата комбинация, която се чака да излезе публично на 16 май. Песента ще има и клип, част от фотосите на който бяха направени нощес в заведение на варненския плаж.

Самият Виктор Бузев е част от музикалния живот на Варна доста преди да стане основен проектант на града. Той свири на барабани в разнообразни обединения и изцяло естествено има доста другари измежду музикантите.



Пред кореспондент на „ Петел “ Стоян Роянов Я Я изясни, че се е въодушевил да направи ария на арх. Бузев, до момента в който го е слушал разпалено да приказва в компания за работата си, за града и за провокациите на специалността си. Самият основен проектант на Варна напълно естествено е приел да взе участие, освен това много интензивно, в фотосите на клипа и в представянето на парчето.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР