Снимки: Община Варна, пресцентърБлизо 400 нови адреса да бъдат добавени

...
Снимки: Община Варна, пресцентърБлизо 400 нови адреса да бъдат добавени
Коментари Харесай

Общинският съвет на Варна реши да добави 400 нови адреса за прием на първокласници

Снимки: Община Варна, пресцентър

Близо 400 нови адреса да бъдат добавени към системата от правила за банкет на първокласници, гласоподава на днешното си съвещание комисията по просвета и обучение към локалния парламент, оповестяват от пресцентъра на Община Варна.

Става дума за новорегистрирани адреси в общината – главно в крайните квартали на Варна, няколко местности, измежду които Ментеше, Планова, Боровец-Север, Кочмар, Акчелар, както и във варненските села Звездица, Тополи и Константиново. Допълненията се вършат, защото адресът на детето е водещ аршин при банкет в първи клас. Учениците, чийто непрекъснат или сегашен адрес е в административния регион на учебното заведение, получават най-вече точки при кандидатстване.

На днешното съвещание стана ясно също, че е стартирала процедурата по номиниране за почитане с премия „ Варна “ за 2024 година Съгласно признатите статути в експертните комисии за оценка на предложенията в областта на науката и висшето обучение и в областта на предучилищното и учебното обучение се включват по трима представители на ПК „ Наука и обучение “.

По предписание отпред на експертните комисии в двете сфери е ръководителят на ПК „ Наука и обучение “ Владислав Бакалов. В работата на двете комисии ще се включи и общинският консултант София Колева. Нейните сътрудници Жечка Георгиева и Давид Киркоров бяха определени за членове надлежно на комисията за оценка на предложенията в областта на науката и висшето обучение и на тази в областта на предучилищното и учебното обучение.

Съветниците бяха осведомени и с доклад на активността на комисията в интервала от началото на мандата до 1 март 2024 г.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР