Снимки на Юпитер космическият телескоп Джеймс Уеб направи още през

...
Снимки на Юпитер космическият телескоп Джеймс Уеб направи още през
Коментари Харесай

“Джеймс Уеб” направи нови снимки на Юпитер

Снимки на Юпитер галактическият телескоп " Джеймс Уеб " направи още през юли. Ето че в този момент към този момент NASA ги сподели и обществено.

Като " невероятни " разказват астрономите изображенията на най-голямата планета в Слънчевата система, на които се виждат в елементи полярни сияния, великански стихии, луни, както и пръстените ѝ.

Инфрачервените фотоси е трябвало да бъдат изкуствено оцветени, тъй като инфрачервената светлина е невидима за човешкото око.

Астрономите също са прелестно сюрпризирани от красивите фрагменти и признават, че не са очаквали да се получат толкоз добре, а и в никакъв случай не са виждали самия Юпитер по този метод.

Първото изображение е формирано от няколко разнообразни и демонстрира по какъв начин планетата изпъква в тъмния Космос. Отличителното огромно алено леке на Юпитер тук обаче наподобява бяло, само че пък всичко останало сияе цветно. Планетата е набраздена със завихрящи се хоризонтални линии от тюркоазено, зеленикаво, ярко розово и кремаво. А над повърхността ѝ, както и на двата полюса, светят блестящо оранжеви сияния.

На втората фотография Юпитер още веднъж е пъстър и хоризонталните му линии сияят в синьо, кафяво и кремаво. Около екватора му пък едвам се виждат тънки пръстени, а в левия завършек на единия от тях се вижда дребна бяла точка, която е в действителност луна.

Кадрите в действителност са впечатляващи и имено тъкмо такива се чака да прави телескопът " Джеймс Уеб ", в който бяха вложени цели 10 милиарда $. Той сплотява интернационална задача, в която участници са американската галактическа организация NASA и сътрудниците ѝ от Европейската и Канадската галактически организации.

Смятан за правоприемник на известния телескоп " Хъбъл ", на " Джеймс Уеб " са предоставени очакванията за нови огромни открития през идващите 20 години, написа BBC.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР