Снимки на Xiaomi MS11 се появиха в интернет. Дебютният автомобил

...
Снимки на Xiaomi MS11 се появиха в интернет. Дебютният автомобил
Коментари Харесай

Първият автомобил на Xiaomi е напълно разсекретен преди премиерата му СНИМКИ

Снимки на Xiaomi MS11 се появиха в интернет. Дебютният автомобил на китайския софтуерен колос ще се създава от първото тримесечие на 2024 година в нов цех в покрайнините на Пекин, оповестява CarNewsChina.

По предварителни данни електрическият автомобил на Xiaomi може да се назовава Modena (MS11 – работен индекс), макар че Ferrari имаше модел със същото име и е допустимо името да бъде променено заради аргументи, свързани с авторските права.

В момента автомобилът е в развой на тестване, в което персонално взе участие основният изпълнителен шеф на Xiaomi Лей Цзюнь.

Новият Xiaomi MS11 има за цел да се конкурира с Tesla Model 3 и ще бъде съпоставим по цена. Автомобилът на Xiaomi ще се предлага на цена сред 260 000 и 350 000 юана (38 300-51 600 долара).

Подобно на Tesla Model 3, електрическият автомобил Xiaomi Modena е обтекаем седан от клас D. Той има плавни очертания на каросерията, дъгообразна линия на покрива и огромни фарове с форма на стрела.

Покривът на електрическия автомобил е напълно стъклен. Наскоро стана ясно, че панелите на каросерията се създават в заводите на BAIC, а спирачките ще са Brembo.

Характеристиките на Xiaomi Modena към момента не са разкрити, само че е известно, че другите версии на електрическия автомобил ще бъдат оборудвани с акумулатори от BYD и CATL. Той ще бъде оборудван с 800-волтова задвижваща система, която разрешава супербързо зареждане до 80% за 15 минути.

Освен това за седана се създава новаторски автопилот. На фотографията се вижда, че на покрива на автомобила има подложен лидар.

Компанията има намерение да създава до 10 милиона автомобила годишно и да ги продава в целия свят. Тя възнамерява да влага 14,7 милиарда $ в автомобилното поделение за 10 години.  

Харесайте  и във Facebook, където ще намерите още доста потребни и забавни четива за всеки!

 

 

 

 

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР