снимки Live.Varna.bgЦентърът за иновативно обучение Училище за мечтатели“ бе открит

...
снимки Live.Varna.bgЦентърът за иновативно обучение Училище за мечтатели“ бе открит
Коментари Харесай

Страхотна промяна в едно от училищата на Варна! Коридорът стана улица с библиотека, галерия и театър

снимки Live.Varna.bg

Центърът за новаторско образование „ Училище за мечтатели “ бе открит в ОУ „ Петко Славейков “ във Варна. Проектът е на стойност 320 000 лева, от които 150 000 лева са обезпечени от Фондация " Америка за България ", а останалите от бюджета на учебното заведение и от учебната общественост посредством проведени базари, в които интензивно са взели участие деца и родители.

На тържеството участваха кметът Иван Портних, Лиляна Павлова – министър за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018, Тодор Балабанов – ръководител на Общински съвет, народните представители Таня Петрова и Емилия Милкова, Десислава Тальокова – изпълнителен шеф на фондация „ Америка за България “, Наталия Митева – програмен шеф на организацията.



Кметът Иван Портних напомни, че ОУ „ Петко Славейков “ не за първи път потвърждава своята иновативност и към този момент е притежател на една от годишните награди на WEBIT в тази категория.

 В знак на поддръжка на творчеството колектива той подари на шефа Нели Павлова символичната монета „ Варна – Европейска младежка столица 2017 “. Резултатът от плана: 6 класни стаи и коридора са главно преобразени, според условията за модерна просветителна среда.



Те са превърнати в домове на математиците, на сладкодумните разказвачи на приказки, на изкуствата, на природолюбителите, на смелите пътешественици и на спортистите. Коридорът е улица, в която има доброволчески център, ъгъл за събиране на хартия, изложба за направени от децата предмети и рисунки, спектакъл и библиотека.

 Изградена е нова ел. апаратура, стените са боядисани в топли цветове, сложена е специфична винилна настилка на подовете, нови радиатори, порти, щори. В класните стаи са отстранени подиумите, обезпечени са мултимедийни проектори, съвременни преносими компютри за учителите, озвучителна система, 65 инчов екран, интерактивна дъска. Учениците пък разполагат с 36 таблета и очила за виртуална действителност. Цялостния вътрешен дизайн е дело на арх. Десислава Христова от архитектурния факултет във Варненския свободен университет „ Черноризец Храбър “, графичният дизайн е направен от художничката Николинка Димитрова.

Важно! Това дълго време никой не ни го е казвал, а е толкоз значимо! Никога не носете облекла, които са били..

Влез и виж!



Влез в този момент в най-бързорастящата група в България. Присъедини всички свои другари във "Фейсбук " -

ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко свободно!

https://www.facebook.com/groups/157731821468957/



Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР