Снимки ФлагманСтанимир Асенов не се признава за виновен и настоява

...
Снимки ФлагманСтанимир Асенов не се признава за виновен и настоява
Коментари Харесай

Арестуван за наркотрафик тегли потребителски кредит, за да си плати гаранцията

Снимки Флагман

Станимир Асенов не се признава за отговорен и упорства делото му да протече по общия ред

46-годишният хасковлия Станимир Асенов-Сехчо, задържан за наркотрафик на 24 хероин през Граничен контролно-пропусквателен пункт Малко Търново за 1,5 млн.лева, изиска смяна на мярката си за неотклонение при започването на процеса си в Бургаския областен съд през днешния ден, предава кореспондент на Флагман.бг от Съдебната палата.

``
реклама

Сехчо не се признава за отговорен и упорства делото му да протече по общия ред, до момента в който другият арестуван Людмил Димитров-Слюдата, е подготвен да подписа съглашение с прокуратурата, което нов състав на Бургаския областен съд (БОС) ще прегледа на през ноември.

По този метод процесът ще се раздели на две и през днешния ден се разглеждаше единствено смяната на мярката за неотклонение.

Чрез юриста си Петър Димитров Станимир Асенов настоя да бъде освободен под парична гаранция, вместо наложения му все още " домакински арест ". Сехчо имал три деца, едно от които едвам на година, а брачната половинка му към момента била в майчинство и нямало кой да се грижи за прехраната на фамилията, твърди отй.



Людмил Димитров-Слюдата е апетитен за уредник на наркотрафика на хероин, той е подготвен да се споразумее с прокуратурата

Петър Димитров уточни и допустимата сума, която клиентът му е подготвен да подава като парична гаранция – 5 хил.лева, които Сехчо щял да обезпечи с тегленето на потребителски заем, акцентира юристът му.

Това е безпределно извънредно и не е несъмнено дали някоя банка въобще ще му отпусне сумата за сходно. Досега правосъдната, а и банкова процедура не познава подобен проблем. Имало е случаи да се заплаща с скъпи бумаги, само че не и с заеми, разясняват адвокати.

„ Занимавам се с текстил, имам две пространства в Хасково и желая да продавам платове в тях. Ако измените мярката ми, ще участвам на всички последващи съвещания. Няма да тичам, въпреки всичко имам три деца ”, даде обещание пред правосъдния състав Асенов.

БОС не се съобрази изключително с доводите на юриста на Асенов и ще го освободи единствено, в случай че заплати  гаранция от 12 хил.лева - два и половина пъти повече от оптималната сума, която той бе заявил, че е допустимо да обезпечи. Хасковлията евентуално ще апелира определението пред Апелативния съд.

Припомняме, че Сехчо и авера му Людмил Димитров-Слюдата бяха арестувани през юни 2013 година на Граничен контролно-пропусквателен пункт Малко Търново с голямо количество опиати – 24 кг херои на стойност 1,5 млн.лева.
Людмил Димитров-Слюдата е апетитен за уредник на наркотрафика на хероин, той е подготвен да се споразумее с прокуратурата

Сехчо е апетитен за помощник и повече от 4 години се е укривал, до момента в който другият обвинен Слюдата е бил с наложена мярка за неотклонение. През 2017 година Сехчо бе хванат и пратен непосредствено в ареста. От април 2018 до този миг хасковлията е с наложена мярка „ домакински арест ”.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР