снимки: ФейсбукУтре в офиса на Общинска фондация Пловдив 2019- гр.

...
снимки: ФейсбукУтре в офиса на Общинска фондация Пловдив 2019- гр.
Коментари Харесай

Интересно побратимяване: Квартал Капана в Пловдив подава ръка на измислената зона Таляна във Варна

снимки: Facebook

Утре в офиса на Общинска фондация " Пловдив 2019 " - гр. Пловдив ще се проведе  гала по сключване на съглашение сред Общинска фондация „ Пловдив 2019 “ – гр. Пловдив, от една страна и Фондация „ Иноватор “ и Сдружение „ Таляна “ – гр. Варна въпреки това , за сливане на старания за развиването на културата като детайл от идентичността на градовете Пловдив и Варна, както и културното развиване на исторически значими зони в град Варна и град Пловдив за поощряване на заетостта в кварталите „ Капана “ в гр. Пловдив и „ Таляна “ в гр. Варна и обновяването на обособените градски зони като цяло.

След церемонията е планувана конференция , на която ще бъде показан проектът  „ От А(рта) до Я(влението): Креативните квартали в България “, план финансиран от Общинска фондация „ Пловдив 2019 “., както и бъдещите проекти за съдействие сред споразумелите се страни, както  и други арт квартали от България и Европа.

Сред значимите цели на плана и съглашението са подпомагането и на други градове в България, които желаят да възобновяват и развиват креативен квартали , да обменят информация и потребни практики по отношение на развиването и обновяването на градски зони черпейки от водещия опит на общността, организациите и институциите в гр. Пловдив.



Именно по тази причина и  планът има следните действия:

Организиране на конгрес за разискване на провокациите пред развиването на начинания и към този момент осъществени арт квартали в страната . Партньорство с други градове ще бъде осъществено по време на форума, когато представители на Пловдив – ЕСК 2019, София и Велико Търново – претенденти за ЕСК 2019 ще се включат в разискването на хрумвания за развиване и съдействие на арт квартали. Предвижда се и присъединяване на български и задгранични специалисти по, локалната общественост и локалната власт.

Събиране и дигитализиране на исторически фотографии от квартал „ Таляна “ , за тяхното опазване и разпространение. Отпечатаните фотоси ще бъдат завършени в експозиция, която ще бъде позиционирана в квартала.

Разработване на тактика за развиване квартал „ Таляна “  като образец за развиване на арт квартал. В работния екип по основаването й ще се включат участници от градовете сътрудници, с цел да могат да преформулират нейната конкретика към своята локална действителност.



Провеждане на социологическо изследване измежду локалната общественост, обвързвано с развиването на квартал „ Таляна “.  Целта е да се изследва спецификата му, настройките и проблемите на живущите в него, свързани с изкуство, просвета, градско общество и обществено пространство.

На събитието ще участват  представители на  организации и дейци , дейни в обвързваните с предмета на съглашението сфери,  представители на локалната власт от двата града  – Пловдив и Варна. Ще бъдат поканени  и културни организации и актьори от квартал „ Капана “  да се включат в идващите действия по плана, да основат и поддържат връзки с сътрудници от квартал „ Таляна “ с цел  бъдещи взаимни планове, начинания и обмени .

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР