снимки БулфотоСъстав на Варненския окръжен съд уважи искането на Окръжната

...
снимки БулфотоСъстав на Варненския окръжен съд уважи искането на Окръжната
Коментари Харесай

Хванатият за опит за убийство ученик от Варна ще остане под стража, съучастникът му още се издирва

снимки Булфото

Състав на Варненския областен съд почете настояването на Окръжната прокуратура в града да бъде взета мярка за неотклонение „ Задържане под стража “ по отношение на 16-годишния Кристиян Т. Той е обвинен по досъдебно произвеждане за опит за убийството на охранител в дискотека, осъществено в съучастничество.

Съучастникът на Кристиян продължава да се търси, оповестиха от Апелративнтата прокуратура в морския град. В правосъдното съвещание за установяване на мярката за неотклонение на 16-годишния възпитаник прокуратурата огласи информация, от която излиза наяве, че Кристиян е обвинен за обир по висящо дело на Районната прокуратура във Варна. Според представителя на обвиняването ученикът има и 6 престъпни регистрации - за квалифицирана телесна щета, палеж, заличаване и увреждане на имущество, за държане на наркотични субстанции. Вече и за опит за ликвидиране.

Престъплението, за което е притеглен като обвинен по досегашното произвеждане, е осъществено на 28 януари тази година с повече от 10 удара с нож, като единият е попаднал в сърдечната област на ранения охранител. Кристиян държал охранителя, до момента в който търсеният му съизвършител,негов прочут от тренировките, нанасял ударите с нож. Само навременната интервенция и оперативното лекуване избавили 36-годишния охранител А.А. от гибел, съобщи прокурорът по делото.

Пред съда обвиненият Кристиян Т. изиска по-лека мярка, с цел да можел да върви на учебно заведение и да тренира. Състав на Варненския областен съд в своето определение записа, че 16-годишният възпитаник има отношение към тежкото закононарушение, за което е бил притеглен като обвинен. Така се стигна до налагането на най-тежката мярка за процесуална насила по отношение на малолетния Кристиян - задържането му под стража.

Определението предстои на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР