Снимки: БулфотоРЗИ издаде предписание, с което се забранява употребата за

...
Снимки: БулфотоРЗИ издаде предписание, с което се забранява употребата за
Коментари Харесай

Забраняват пиенето на вода от седем чешми в Хасково

Снимки: Булфото

РЗИ издаде наставление, с което се не разрешава използването за питейни потребности на водата от седем чешми в Хасково поради нарушени микробиологични и химични показатели , оповестяват от кметството.
Предписанието е с дата 30.08.2018 година. В него се споделя, че е осъществено проучване на проби вода от локални водоизточници обичайно употребявани от популацията за пиянство, намиращи се на територията на Хасково, оповестява Булфото.

Пробите демонстрират, че водата не дава отговор на нормите за качество по следените микробиологични и химични индикатори за надзор. Спрени са чешмите под някогашния „ Техникум по Автотранспорт “, на улица „ Бачо Киро “, на улица „ Ахрида “, на улица „ Балатон “ и тази на улица „ Каменни 1 “. Взети са проби и от чешма “Георги “ и “Три чучура “ в парк „ Кенана “ и там водата е с по-високо от допустимото наличие на колиформи, нитрати и ешерихия коли.


Предписанието задължава общината да отбелязя седемте чешми с неизтриваем надпис “Водата не е годна за питейни потребности “ и да уведоми посредством медиите популацията на Хасково да не употребява водата от тези източници.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР