Снимки БулфотоРекорд по участие на държави в европейско първенство по

...
Снимки БулфотоРекорд по участие на държави в европейско първенство по
Коментари Харесай

Мария Петрова: Очаквам силно и успешно европейско първенство във Варна

Снимки Булфото

Рекорд по присъединяване на страни в европейско състезание по художествена гимнастика е регистриран за шампионата на Стария континент. Както е известно, той ще се организира от 9-и до 13-и юни в Двореца на културата и спорта.

Ще вземат участие състезателки от 40 страни, което е нов връх на европейски шампионати. В самостоятелното при дамите са 116 гимнастички, ансамблите при дамите са 21, а при девойките – 24. Това сподели трикратната европейска шампионка Мария Петрова при тегленето на жребия на проявата в ДКС през днешния ден.

На него с изключение на Петрова, участваха и другите членове на Техническия комитет на Европейската федарация по художествена гимнастика – UEG, измежду които олимпийската шампионка Марина Лобач. Участие в жребия взе и шефът на ДКС Минко Христов.

Ето какво сподели Мария Петрова особено за „ Петел “:

„ Очаквам Варна да бъде хазаин на едно доста мощно и сполучливо европейско състезание. Европейската федерация по гимнастика към този момент съумя да организира едно европейско състезание в Киев предходната година и това беше единственото интернационално мероприятие в такава обстановка, което беше през пандемията, в пандемични условия. Което беше доста добре за нас, защото ние към този момент знаем по какъв начин да се оправяме, решили сме и сме решили, че животът продължава, нашата работа би трябвало да продължи, спазвайки всички защитни ограничения и всичко допустимо да предотвратим някакви възможни проблеми, свързани със здравето. Ние съблюдаваме доста съществени медицински протоколи за осъществяване на надпреварата и сме подготвени да проведем това състезание.



Варна и Дворецът на културата и спорта към този момент са провели две международни шампионати през 1969 и 1987 година, в този момент аз съм доста щастлива, че и първото европейско състезание ще е на това място, където всички доста добре знаят по какъв начин да посрещат посетители и по какъв начин да провеждат надпревари. С членовете на моя комитет това, което видяхме на място, отдадеността на хората да работят с нас и техният професионализъм ни демонстрират, че ще проведем едно положително европейско състезание. А то няма да е елементарно, тъй като са две квалификации в едно – подготовка за Олимпиадата в Токио и за международното в края на тази година.

Има късмет да забележим и аудитория, само че първо зависи от пандемията и по какъв начин ще се развие изобщо тази обстановка. Въпросът е отворен, кардинално ще бъде без аудитория, само че в края на март и началото на април ще се разбере дали ще има аудитория. Всеки ден нещо се случва, откровено се надявам със стопляне на времето вирусът да е е по-слаб и броя на заболелите да бъде сведена до нула, с цел да може всички почитатели на художествената гимнастика да дойдат, да участват и да поддържат своите любимки.



Състезание ще е, всичко може да се случи, всеки работи интензивно и дава най-хубавото от себе си. Естествено, че би било супер България да има своя безспорна шампионка, само че това е съревнование и който най-добре се оправи, той ще бъде първенец. “



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР