снимки БулфотоПовреда на машината за пакетиране е станала причина претоварването

...
снимки БулфотоПовреда на машината за пакетиране е станала причина претоварването
Коментари Харесай

Повреди и лошо време заплашват разтоварването на заседналия кораб край Камен бряг

снимки Булфото

Повреда на машината за пакетиране е станала причина претоварването на азотния тор от заседналия към Камен бряг транспортен съд да бъде прекъснато краткотрайно. Баржата, която извозва товара на „ Вера Су “ към пристанище Варна също е заседнала тази заран, само че в следствие е била освободена. Това съобщи организация „ Булфото “.



Кадри, снимани по мрачно, демонстрират, че при преместването на азотните торове, кранът, който се употребява за задачата, изсипва огромна част от това в морето.

Попадналият в морето азотен тор съгласно експертите е рисков, защото се отразява отрицателно на младото потомство риби, като предизвиква изсъхване на техните хриле, също така торът провокира и цъфтене на фитопланктоните, което от своя страна може да докара до заблатяване на морската вода и неналичието на О2.



В момента не е ясно дали акцията по изпразването на заседналия транспортен съд ще продължи и дали са взети ограничения товарът да не се изсипва в морето. В следобедните часове се чака силата напразно в региона да доближи 20 м/сек., което заплашва корабът да бъде разрушен в скалите.

 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР