снимки БСП поиска минималната заплата да стане 850 лева, от

...
снимки БСП поиска минималната заплата да стане 850 лева, от
Коментари Харесай

БСП поиска минималната заплата да стане 850 лева, от ПП искат с още десет лева отгоре

снимки

Българска социалистическа партия изиска минималната заплата да стане 850 лв., от Политическа партия желаят с още 10 лв. от горната страна. Корнелия Нинова и Кирил Петков се съгласиха, че би трябвало да се раздели политическото говорене за мандати с решаването на действителните проблеми на хората и приемането на нов държавен бюджет.

„ Хората са ни изпратили тук, с цел да решаваме тъкмо тези проблеми и ние имаме вяра, че колкото по-скоро, толкоз по-добре е да се внесе нов бюджет от служебното държавно управление и всички дружно да се обединим към тези проблеми “, сподели Петков по време на срещата с представителите на левицата за бюджета за идната година.

Нинова уточни, че предлагането на Българска социалистическа партия е минималната работна заплата би трябвало да е 50% от междинната или 850 лв.. Петков сподели, че настояването на Политическа партия е тя да се вдигне на 860 лв., съобщи през днешния ден.бг.

„ 500 000 са работещите небогати и за нас е доста значима грижата за тях. Предлагаме ваучерите да останат в размер на 200 лв., наш приоритет са и децата, младите фамилии “, означи лидерката на социалистите.

Тя настоя, че медикаментите и учебниците би трябвало да са безвъзмездни за децата, като тази мярка коства 180 милиона лв..

Сред другите оферти на Българска социалистическа партия е младежите до 26 години да се освободят от налог върху приходите, майчинството да следва минималната работна заплата, 300 лв. да е поддръжката за учениците до 12 клас.

„ Държим на преизчисляването на пенсиите, да търсим разновидности да въведем правдивост в пенсионната система. Важна е поддръжката на енергийно бедните, въвеждането на две цени за заплащане на енергоносителите и да приказваме още веднъж за таван на цените на ток, парно, вода и газ “, уточни Нинова.

„ Между 2 и 3 милиарда лв. костват нашите оферти и считаме, че могат да се намерят пари за тях “, заключи тя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР