Снимки Алекс ГачеваВ България домашното насилие над деца и жени

...
Снимки Алекс ГачеваВ България домашното насилие над деца и жени
Коментари Харесай

Варненката Алекс с послание към всички жени жертви на насилие у дома: Той няма да спре, няма да се промени! Тръгнете си!

Снимки Алекс Гачева

В България домашното принуждение над деца и дами се счита като част от нещата и е мълчешком признато в обществото.

Десетки дами всяка година губят живота си, тъй като ги е позор и боязън да приказват за казуса.

Варненката Александра Гачева, сигнализира в обществените мрежи да се спре насилието над дамите, написа Будна Варна. Поста й е подбуден от случея Евгения от преди няколко дни, самата Алекс е ставала жертва на принуждение през годините.

Ето какво написа тя:

Нека стартира с това, че качих тази фотография за публичност, не диря страдание, въпросителни, само и единствено желая да видите, че не сте сами и няма от какво да се срамувате. Жертвите на принуждение са сред нас, те са съседката, приятелката ви или личната ви щерка, само че никой не приказва за тях, тъй като публичност се дава единствено при съдбовен край! Не се срамувайте от себе си и от това, което ви се случва или ви се е случвало! Ако с тази обява спася един живот, дам мощ на най-малко вдна от вас за мен ще значи доста! Ако някой тук има подобен проблем постоянно ще съм отсреща да оказа помощ с каквото мога! Малтретираните дами рядко ще излязат и ще кажат без капка позор, че са били жертва, тъй като вместо да провокират почитание те будят страдание в това по този начин накриво общество! Гордейте се девойки! Гордейте се, че сте си тръгнали, че сте оживели, че живеете нов живот! Не се срамувайте от това, че сте станали жертви, всеки може да бъде жертва, досега в който просто към този момент не желае да бъде такава! На тези от вас, на които не ви стига смелостта – осмелете се! Потърсете помощ, тръгнете си, споделете с някого, не търпете някой да се държи с вас и с живота ви като че ли сте амеба! Вие не сте слаби, просто сте попаднали в клопката на токсичните връзки. Той няма да спре, няма да се промени! Тръгнете си! Не обричайте животите си поради децата, фамилията, за това какво ще кажат хората. Не позволявайте децата ви да живеят с този образец, тъй като отглеждате последваща или по-лошо идващ НАСИЛНИК! Не е елементарно да си тръгнете знам и го знам от първо лице, само че любовта не носи болежка и фамилията не съставлява синини, кавги и обиди! Червените знамена могат да бъдат видени и интуицията постоянно ни алармира, че нещо не е наред. Вслушвайте се в себе си и не правете компромис с тези червени флагчета, единствено тъй като не желаете да останете сами! Ако пък не ги виждате първоначално при първата засегнатост и първият пестник тръгнете си! Ако някой ви обича на би ви карал да се чувствате зле, не би ви наранявал душевен и физически! Ако някой ви обича не би прибягвал към тормоз, когато нещо във връзката ви не е наред! Разграничите токсичните връзки от зрелите такива! А вие, които единствено чувате НЕ съдебна експертиза ПРАВЕТЕ НА ГЛУХИ! НЕ СИ КАЗВАЙТЕ, ЧЕ ЩЕ съдебна експертиза ОБАДИТЕ НА ПОЛИЦИЯ ПРИ СЛЕДВАЩ СЛУЧАЙ! НЕ СИ ЗАТВАРЯЙТЕ ОЧИТЕ И УШИТЕ! На мястото на тази жена може да сте вие, вашата щерка, вашата другарка, сестра или майка! Помагайте, когато можете да го извършите, тъй като безусловно може да спасите живот или безусловно може да участвате в отнемането на подобен с пасивното си държание при съществуване на проблем!





 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР