Снимка: уикипедияСъветът за електронни медии допусна до изслушване и шестимата

...
Снимка: уикипедияСъветът за електронни медии допусна до изслушване и шестимата
Коментари Харесай

Шестима кандидати са допуснати до изслушванията за директор на БНР

Снимка: уикипедия

Съветът за електронни медии позволи до чуване и шестимата претенденти за поста общоприет шеф на Българското национално радио. Това са Антон Митов, Александър Велев, Митко Димитров, Андон Балтаков, Жени Гаджалова и Даниела Манолова. Решението на медийния регулатор беше оповестено през днешния ден по време на негово съвещание, оповестява БНР.

" Професионалната, управническа и организационна подготвеност на претендентите е потвърдена в техните документи. Моето предложение е претендентите да бъдат изслушани, както и до момента, по реда на постъпване на техните документи в Съвет за електронни медии ", съобщи ръководителят на Съвет за електронни медии София Владимирова. Членовете на медийния регулатор подчертаха, че главно условие към претендентите ще бъдат вижданията им за финансирането на БНР като социална медиа.

Изслушванията ще се проведат на 20 и 21 януари, а новият общоприет шеф на БНР ще бъде определен на 22 януари.

От 7-те претенденти, които в началото подадоха документи в състезанието, отпадна някогашният общоприет шеф на Българското национално радио за интервала 2007 - 2013 година Валерий Тодоров. Мотивите на Съвет за електронни медии бяха, че към 5 декември 2019 година той не е бил премахнат като шеф и съучастник в комерсиално сдружение, а това се е случило едвам на 6 декември. Тодоров публикува отворено писмо, в което дефинира отстраняването му от състезанието като " преднамерен акт "  и в което съобщи, че още на 2 декември е показал на Съвет за електронни медии нотариално удостоверен акт, че е трансферирал дяловете във компанията на друго лице.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР