Снимка УикипедияПрезидентът Доналд Тръмп скоро ще предприеме действия срещу китайски

...
Снимка УикипедияПрезидентът Доналд Тръмп скоро ще предприеме действия срещу китайски
Коментари Харесай

Тръмп предприема действия срещу китайски софтуерни компании

Снимка Уикипедия

Президентът Доналд Тръмп скоро ще предприеме дейности против китайски софтуерни компании, които подават данни непосредствено на държавното управление в Пекин, застрашавайки националната сигурност на Съединени американски щати. Това съобщи през вчерашния ден държавният секретар Майк Помпейо, представен от Ройтерс.

" Президентът Тръмп сподели " задоволително " и ние ще оправим това, ще предприемем дейности през идните дни, поради необятната гама опасности за националната сигурност от програмен продукт, обвързван с Китайската комунистическа партия ", като модели за лицево различаване, телефонни номера и информация за другари, съобщи Помпейо пред телевизия " Фокс ".

Тръмп загатна в петък, че ще забрани обществената платформа за шерване на къси видеоклипове ТикТок (TikTok) в Съединени американски щати поради опасения за националната сигурност, напомня ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

ТикТок е известно приложение измежду по-младите консуматори и е благосъстоятелност на китайската БайтДенс (ByteDance). Компанията твърди, че не дава данни на китайските управляващи.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР