Снимка УикипедияПентагонът заяви, че по нареждане на президента Доналд Тръмп

...
Снимка УикипедияПентагонът заяви, че по нареждане на президента Доналд Тръмп
Коментари Харесай

о заповед на Доналд Тръмп: САЩ ликвидира с ракетен удар иранския генерал Касем Солеймани

Снимка Уикипедия

Пентагонът съобщи, че по разпореждане на президента Доналд Тръмп в Багдад е бил погубен при ракетен удар командващият елитните ирански Бригади Ал Кудс военачалник Касем Солеймани, предадоха Франс прес и ДПА, представени от dnes.dir.bg .

``
реклама

" По разпореждане на президента американските въоръжени сили започнаха решителни отбранителни дейности за отбрана на американски публични лица и военнослужещи в чужбина, като убиха Касем Солеймани ", се споделя в изказване на Пентагона.

Солеймани " интензивно е разработвал проекти за набези над американски дипломати и военнослужещи в Ирак и в целия район. Той също по този начин е одобрил осъществените тази седмица набези над посолството на Съединени американски щати в Багдад ", се споделя още в изказването.

Белият дом не взе отношение по новината, само че президентът Тръмп пусна в Туитър облик на американското знаме без никакъв коментар малко след известието за гибелта на Солеймани в Багдад, отбелязва Агенция Франс Прес.

Съединени американски щати държат виновни Солеймани и Бригадите Ал Кудс за гибелта на стотици военнослужещи от Съединени американски щати и водената от Вашингтон коалиция. Те обявиха, че Солеймани е провел ракетния обстрел от 27 декември, в който беше погубен американски граждански подизпълнител в Ирак, напомня ДПА.

Иранските Гвардейци на революцията потвърдиха гибелта на Солеймани. В тяхно изказване, излъчено по иранската държавна телевизия, се споделя, че Солеймани е " умрял като страдалец при офанзива на Америка по летището на Багдад ".

Бригадите Ал Кудс са една от най-боеспособните елементи на иранските Гвардейци на революцията и интензивно вземат участие във военните спорове в Сирия и Ирак. Смята се, че успеваемостта на това особено поделение значително е зависела от качествата на неговия пълководец военачалник Касем Солеймани. Представители на администрацията на Тръмп са заявявали, че за тях Солеймани е терорист, отбелязва ТАСС.

Смъртта на авторитетния ирански военачалник Касем Солеймани в американски въздушен удар в Багдад по заповед на президента Доналд Тръмп е " извънредно рискова и безразсъдна ескалация ", сигнализира с отговор в Туитър иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф, съобщи Франс прес.

Зариф съобщи, че убийството на Солеймани е " акт на интернационален тероризъм от страна на Съединени американски щати ", съобщи ТАСС.

Зариф съобщи, че Съединени американски щати ще носят отговорността за всички последици от убийството на командира на елитните ирански Бригади Ал Кудс.

Солеймани беше най-ефективната мощ в битката с " Ислямска страна ", Ал Каида и сирийската формация Фронт Ан Нусра, съобщи Зариф, представен от Ройтерс.

" Солеймани се причисли към нашите братя мъченици, само че нашето възмездие над Америка ще е ужасно ", съобщи един от някогашните водачи на иранските Гвардейци на Революцията Мохсен Резаи, представен от Агенция Франс Прес.

Междувременно цените на петрола скочиха с над 4 % след новината за гибелта на Касем Солеймани при американски въздушен удар в Багдад, съобщи Франс прес.

Барелът американски недопечен нефт (West Texas Intermediate) усили цената си с 4,3 % до 63,84 $, а курсът на барела европейски недопечен нефт Брент набъбна с 4,4 % до 69,16 $.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила| Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР