Снимка УикипедияИзраелският премиер Бенямин Нетаняху отправи предупреждение към ливанското шиитско

...
Снимка УикипедияИзраелският премиер Бенямин Нетаняху отправи предупреждение към ливанското шиитско
Коментари Харесай

Нетаняху отправи предупреждение към Хизбула: Ще се защитим

Снимка Уикипедия

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху насочи предизвестие към ливанското шиитско придвижване Хизбула и към други, откакто израелските сили осуетиха опит за навлизане на израелска територия на хипотетични екстремисти, съобщи Асошиейтед прес.

Разбихме група екстремисти, а в този момент ударихме и тези, които ги изпращат. Ще създадем всичко, каквото е належащо, с цел да се защитим. Предлагам на всички тях, в това число на Хизбула, да го имат поради, сподели Нетаняху при посещаване във военна база, предава Българска телеграфна агенция.

Снощи израелската войска разгласи, че е блъснала цели в Сирия след опит на екстремисти да заложат експлозиви в региона на Голанските възвишения. При акцията за слагане на експлозивите израелската войска е нанесла удар по четиримата евентуални причинители, при който те са били убити.

Това става на фона на изострено напрежение по северната граница на Израел след скорошен израелски удар, при който в Сирия е бил погубен войник на Хизбула и поради който се чакат ответни дейности от страна на ливанското придвижване.

След въздушния удар следените от Израел Голански възвишения бяха обстрелвани от сирийска територия, на което израелската войска отговори с офанзива по позиции на сирийската войска и изпращане на подкрепления в региона на границата.

Миналата седмица Израел заяви, че е осуетил опит за навлизане на израелска територия на бойци на Хизбула откъм Ливан, при което се стигна до една от най-сериозните замени на огън по нестабилната ливанско-израелска граница след войната сред Израел и Хизбула през 2006 година

Израел счита Хизбула за най-непосредствената опасност за сигурността си. Откакто при едномесечната война през 2006 година групировката сложи Израел в патова обстановка, тя натрупа опит по бойните полета на Сирия, воювайки на страната на сирийското държавно управление в кървавата революция там, отбелязва Асошиейтед прес.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на [email protected] и вижте още в - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР