Снимка: Турски въоръжени силиТурските въоръжени сили нанесоха масивен удар по

...
Снимка: Турски въоръжени силиТурските въоръжени сили нанесоха масивен удар по
Коментари Харесай

Турция нанесе масивен удар по сирийската армия

Снимка: Турски въоръжени сили

Турските въоръжени сили нанесоха солиден удар по позиции на сирийските държавни сили, съобщи Анадолската организация, базирайки се на информация на военното ведомство.

Турската войска разгласи, че е атакувала цели на сирийския режим, неутрализирайки 101 сирийски бойци. Атаката е в отговор на нападението, осъществено по-рано през днешния ден против турски бдителен пункт в провинция Идлиб, написа fakti.bg.

При нападението бяха убити минимум петима турски бойци. Министерството на защитата на южната ни съседка разгласи, че армията ще продължи да нападна силите на Башар Асад, възползвайки се от законното си право за самоотбрана. В провинция Идлиб против силите на Асад водят война и размирен фракции, които се опълчват на неговото ръководство.

Анкара разгласи, че е изпратила турски войски в Идлиб като част от антитерористична задача. Турция е страната, приела най-вече сирийски бежанци след експлоадирането на гражданската война през 2011 година. През месец септември 2018 година Турция и Русия се споразумяха да трансфорат Идлиб в зона за деескалация, в която категорично са неразрешени нападателните дейности. Споразумението обаче не се съблюдава от Москва, която поддържа режима на Асад. Повече от 1800 цивилни са били убити от този момент от силите на Асад и съветската войска.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили вашата ключова дума можете да я възстановите от тук .
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР