Хората, които смятат да гласуват на машина на изборите 2

...
Хората, които смятат да гласуват на машина на изборите 2
Коментари Харесай

ЦИК обясни тънкия момент при гласуване с машина в неделя

Хората, които считат да гласоподават на машина на изборите 2 в 1 в неделя, би трябвало да имат поради значима детайлност за това по какъв начин да го създадат. Още първоначално е значимо те да знаят дали ще гласоподават и за Народно заседание и за Европейски парламент, това акцентира Росица Матева от ЦИК в студиото на bTV.

С проява тя изясни, че на първия екран на машината би трябвало гласоподавателят да избере дали ще гласоподава и за двете или ще взе участие единствено в един от двата вота.

„ Ако не се изберат и двата избора, ще се появи втори екран, който желае удостоверение за това. След това обаче няма по какъв начин да се върнеш ”, изясни Матева. Тя посъветва всеки да маркира, че ще гласоподава и за двата избора.



Водещата Мария Цънцарова взе участие в проява в ролята на гласоподавател. Матева пък изясни, че това са седмите избори с потребление на машини и допусна, че към този момент доста гласоподаватели към този момент са наясно с процеса. Хубавото на машините е, че не можеш да се объркаш и да гласуваш единствено с преференция, без да си показал партия, добави представителката на ЦИК.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР