Снимка: ТуитърЕвропейската комисия ще плаща само за кафетата и закуските

...
Снимка: ТуитърЕвропейската комисия ще плаща само за кафетата и закуските
Коментари Харесай

Брюксел няма да плаща за водките и танцьорките на младежката конференция в София

Снимка: Туитър

Европейската комисия ще заплаща единствено за кафетата и закуските по време на младежката конференция в София, провела се преди седмица. Няма да се заплаща за твърдия алкохол и сметката за нощния клуб с полуголите танцьорки, които ще бъдат покрити от българските данъкоплатци. Това излиза наяве от информацията на основаният в Брюксел европейски уебсайт “ЮрАктив “, позовайки се на свои източници в Европейската комисия. Младежката конференция в София (17-19 април) е платена авансово с пари на Европейски Съюз. Еврокомисията обаче си резервира пра вото да направи одит на разноските и да не покрие част от сумите, включени във финалния финансов отчет.
Европейска комисия твърди, че младежите са били показани на конференцията и във всички полемики. “Вижте, младежите са имали опция да показват своята работа пред хората, които взимат решенията. Младежите са участвали в публиката, въпреки да не са били на сцената “, разясняват от Европейска комисия. “Комисията не е забъркана (в историята с полуголите танцьорки) и отпуснатите европейски пари не покриват нощните празненства, които са се провели сред сесиите на младежката конференция “, декларира представителят на Европейска комисия. Няма да бъдат платени и водките, тъй като европейските пари покриват единствено закуските и кафетата на конференцията. Според източника от Европейска комисия на формалната част от конференцията не е била сервирана водка, а единствено умерени количества трапезно вино.
Скандалът с конференцията избухна след разкритията на президента на Европейския юношески конгрес Луис Алварадо. Пред европейския уебсайт " ЮрАктив " той описа, че Младежката конференция под егидата на Българското председателство е " унищожила труда на няколко поколения европейски младежи и е посочило цялостно неуважение към младежите въобще ". Алварадо изясни, че за първи път не са били платени билетите на участниците в конференцията, а те ще си чакат парите след това. Той припомня, че България е взела пари от Европейски Съюз за нейното образуване. Неплатените билети са основали огромни проблеми за хората в неравностойно обществено състояние, които са се чудили по какъв начин да дойдат въобще в София. Младежите не са били позволени като представители в нито един панел от полемиките, добавя Алварадо. За сметка на това е имало корав алкохол, сервиран още по време на конференцията, което е отстранило част от по-неустойчивите участници от ранните полемики на идващия ден. Българското председателство е провело посещаване в клуб с " полуголи " танцьорки за участниците след полемиката за равенството на половете.
Вицепредседателят на Българския юношески съвет Райчо Райчев удостовери изказванията на Алварадо. Той добави, че българските уредници на конференцията са докарали доброволци, които да стават и приветстват премиера Борисов по време на речта му. Българските институции не отхвърлят за водките, нощния клуб и самолетните билиети. Те настояват, че конференцията е била доста сполучлива и младежите са били включени във всички полемики.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР