Снимка: Trafficnews.bgПроект търси смели и живи баби, които пеят вярно,

...
Снимка: Trafficnews.bgПроект търси смели и живи баби, които пеят вярно,
Коментари Харесай

Търсят музикални баби за рок група! Трябва и да са пластични...

Снимка: Trafficnews.bg

Проект търси смели и „ живи ” баби, които пеят правилно, пластични са и желаят да се забавляват. Те би трябвало да извършват модерни, само че аранжирани особено за тях рок-парчета. Иновативният за България музикален план е на казанлъшкото читалище „ Искра - 1860 ”, а уредниците са уверени, че групата „ Бабс БГ ” ще може да се изяви на огромната сцена още при започване на идната година, оповестява Trafficnews.bg

Проектът се назовава „ Бъди звезда на 70 “ и търси смели, „ живи “ баби, които пеят правилно, желаят да се забавляват, пластични са и са окуражени да основат нещо ново “, както оповестиха идеолозите на плана.
 
Ръководител на музикалния план ще бъде артистът и единствен български възпитаник  на влиятелната Музикална академия в Русия - „ Гнесен “, приключил я с Червена тапия - старозагорецът Стоян Петров. 

В търсенето на изобретателни и надарени баби ще му оказват помощ Теодора Иванова -  заместник-председател на читалищното настоятелство и музикалният възпитател Стефка Денева.

Целта е да се сътвори певческа и танцова артистична музикална група от шест, осем или 12 дами, на възраст към и над 65 години, които да извършват модерни, аранжирани особено, съвременни поп и рок части, както и техни кавъри. За задачата към този момент работят група композитори, които да приспособяват музикален репертоар за бабешката поп и рок група.

" Проектът ни е локален и самоинициативен, съгласуван и с демографските трендове, само че имаме упоритостта да го превърнем в народен и комерсиален ", съобщи на представянето му Теодора Иванова, заместник-председател на Настоятелството на „ Искра-1860 “. В помощ за реализацията на плана се търсят и спонсори.

Според Стоян Иванов, който е оптимист и изрично уверен в триумфа на новаторския старешки певчески формат, сходни групи са извънредно „ сполучливи и атрактивни “, като даде за образец присъединяване на такава група преди години в състезанието „ Евровизия “.

" Започваме с баби, след време групата може да одобри и дядовци ", увериха от читалището, написа Дарик. Набирането на надарени, свежи, изобретателни и смели баби за „ Бабс БГ “ ще стане със специфичен кастинг, за който към този момент в града върви огромна рекламна акция със специфични плакати, въодушевени от времето на младостта на бабите и с креативно намигане. Прослушването ще е на 1, 2 и 3 декември в читалище „ Искра - 1860 “, като кандидатките би трябвало да се приготвят за това с ария – изпълнена акапелно, декламация на стихотворение и изявление – свободен диалог с журито.

Амбицията е още в първите месеци на новата година „ Бабс БГ “ да печели благосклонности и аудитория в цялата страна.

Вече е реалност и първата баба, записала се за кастинга. Това е баба Радка от град Крън.

 

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР