Снимка: TrafficNews.bgОгромно парче мазилка се откърти от сграда на улица

...
Снимка: TrafficNews.bgОгромно парче мазилка се откърти от сграда на улица
Коментари Харесай

Огромно парче мазилка се стовари на пъпа на Пловдив, едва не уби пешеходци

Снимка: TrafficNews.bg

Огромно парче мазилка се откърти от постройка на улица „ Гладстон ”, против „ Домa на техниката ”.  Отломките се се стоварили в краката на пловдивчанка пред фризьорски салон, съобщава TrafficNews.bg, базирайки се на очевидци. Инцидентът е станал тази заран и се е разминал без потърпевши. 

Всекидневно по тротоара минават стотици пловдивчани, измежду които и дребни деца. Клиенти влизат и излизат от комерсиалните обекти, което ги прави евентуални жертви на остарялата постройка.

„ Мислихме, че има гръмотевици! Толкова бе мощен трясъкът, а когато погледнахме… мазилка от терасата на последния етаж. Уплашихме се, тъй като единствено преди минути минахме изпод. Ако беше блъснала човек, щеше да го остави намясто ”, разяснява пловдивчанка .

Оказва се, че казусът не е от през днешния ден. Жители и работещи в региона описаха пред наш кореспондент, че при мощен вятър или дъжд, елементи от мазилката на постройката падат на улицата. Преди месец парче тухла е паднало върху чадъра на клиентка на магазин за долни дрехи.

Търговците на улицата неведнъж са молили живущите да вземат ограничения и да обезопасят постройката. Те обаче правели кавги и проблеми на обектите.  
„ Веднага ще наредя да се извърши инспекция на място. Собствениците ще бъдат открити и ще им се връчат наставления. Ако през този интервал не вземат ограничения, ще им се сформират актове, които могат да доближат до 5 хиляди лв. ”, заяви кметът на регион „ Централен ”- Георги Стаменов, откакто се запозна с казуса.

Той добави още, че хората би трябвало да алармират незабавно до съответната районна администрация за сходни проблеми.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР