Снимка: straitstimes.comБивш директор на банка от Виетнам беше осъден на

...
Снимка: straitstimes.comБивш директор на банка от Виетнам беше осъден на
Коментари Харесай

Осъдиха на смърт банкер-измамник във Виетнам

Снимка: straitstimes.com

Бивш шеф на банка от Виетнам беше наказан на гибел за машинация в изключително огромни размери, а негов съобвиняем получи доживотна присъда. Процесът, който продължи един месец, беше против 51 банкери и предприемачи, оповестява " Канал 3 ".

Присъдите бяха произнесени, откакто виетнамското комунистическо управление предприе съществени антикорупционни дейности, ориентирани към някогашни длъжностни лица, банкери и ръководители, упрекнати в подкупи и неприятно ръководство.

Бившият общоприет шеф на " Оcean bank " Нгуен Ксюан Сон беше наказан на гибел поради нелегално заграбване, корист с власт и погрешно ръководство. Съучастникът му и някогашен ръководител на банката Ха Ван Там, преди време един от най-богатите хора във Виетнам, ще лежи в пандиза по същите обвинявания, както и за нарушаване на разпоредбите за разпределяне на заеми.

Двамата мъже напуснаха съда с каменни лица след издаването на присъдата.

Разследването, ориентирано против високопоставени ръководители, упрекнати поради загуби на стойност милиони долари, беше посрещнато със удовлетворение във Виетнам, защото страната се подрежда измежду най-корумпираните страни в Азия.

Присъдите понижават в сходство с ранга на обвинените по делото, ориентирано против счетоводители, мениджъри на клонове и доста други в един от най-големите процеси против банкови чиновници в страната.

Другите оповестени в петък присъди варират от 22 години затвор до 18-месечни условни присъди и превъзпитание отвън пандиза.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР