Снимка, публикувана от Българската национална телевизия във вторник, предизвика множество

...
Снимка, публикувана от Българската национална телевизия във вторник, предизвика множество
Коментари Харесай

АЕЖ: БНТ дължи обяснение за публикувана снимка, създаваща оптична измама -

Снимка, оповестена от Българската национална телевизия във вторник, провокира голям брой изявления в разнообразни медии, в които се твърдеше, че някогашният министър председател. Това зареди същинска стихия от мнения в жълти уеб сайтове, експерти в очернящите акции, се напомня в позиция на Асоциацията на европейските публицисти (АЕЖ). 

Други малките екрани разпространиха видео от събитието и опровергаха спекулациите, пораждащи се от фотографията. Лена Бориславова също разгласява статус във Facebook по тематиката и уточни, че тази акция цели да дискредитира освен водача на Продължаваме промяната, само че и самото присъединяване на дами в политиката. Авторката на фотосите фоторепортерката Десислава Кулелиева показва пред “24 часа ”, че е прегледала всичките фрагменти и е открила, че става дума за зрителна машинация. По думите ѝ, на нито един различен кадър от серията фотоси, които е направила, не се вижда сходно нещо.

Тъй като фотографията, оповестена от Българска национална телевизия, бе употребена за дезинформация в навечерието на предизборна акция, би било разумно публичната телевизия да даде в детайли пояснение и да изясни по какъв метод е бил определен тъкмо този кадър, откакто по думите на авторката, той е друг от всички останали. Важно е Българска национална телевизия да разсее подозренията, че вместо да осведоми обективно, може да бъде употребена за манипулиране на публичното мнение в интерес на избрани политически кръгове, декларират от АЕЖ. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР