Снимка: ПЦ на СДСОставката на здравния министър СТойчо Кацаров поиска

...
Снимка: ПЦ на СДСОставката на здравния министър СТойчо Кацаров поиска
Коментари Харесай

СДС иска оставката на здравния министър

Снимка: ПЦ на Съюз на демократичните сили

Оставката на здравния министър СТойчо Кацаров изиска Съюз на демократичните сили. 
 Според партията двете оставки  са наложителни тъй като здравният министър е „ изчегъртал “ проф. Кантарджиев, вкарал е безпорядък и е довел до рецесия най-голямата незабавна болница в България, съобщи actualno.com.

,,Стойчо Кацаров няма нито морално право, нито заем на доверие да бъде министър на опазването на здравето. Оставането му на поста ще дискредитира институционално това стратегическо министерство и ще докара до още по-сериозни проблеми в системата. Напрежението сред шефа на здравната каса Петко Салчев и лекарите стартира още предходната година и явно продължава. Това е неприемливо в навечерието на допустима нова вълна ", се написа в позицията на Съюз на демократичните сили.

От партията декларират, че двете оставки няма да решат всички проблеми в опазването на здравето, само че ще бъдат явен знак, че обществото няма да позволява и търпи " сходни персони и практики, които срутват най-важната, стратегическа система – опазването на здравето ".

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР