Снимка: Прокуратура на РБългарияСписъкът с имена, срещу които и суми

...
Снимка: Прокуратура на РБългарияСписъкът с имена, срещу които и суми
Коментари Харесай

Иво Недялков: Обикновено се пише списък за милиони като се прави финансова схема

Снимка: Прокуратура на РБългария

Списъкът с имена, против които и суми с пари, който популяризира прокуратурата, евентуално е юридически не за един ден, а няколко месеца. Това разяснява пред бТВ предприемачът Иво Недялков, написа " 24 часа ".

При следствието на схемата с рискови боклуци проверяващите намират в дома на един от обвинените мемоари с имената на българи, известни с бизнеса и благосъстоянието си. Записани са над 40 имена, а против тях суми - сред 20 и 650 милиона. Част от хората към този момент не са сред живите. Списъкът е открит в дома на А.Б. Един от разследваните е предприемачът Атанас Бобоков.

Вероятно е юридически през 2004 година, съгласно имената, които участват в него.

„ Правил го е човек, на който не му се е налагало да написа постоянно. Правена е някаква рекапитуалция на хора, на които може да се разчита, кои зад граници, кои са тука “, разяснява още Недялков.

Финансова скица като се прави, нормално се написа подобен лист, добави той и разясни, че е виждал сходни по време на приватизацията.

„ При приватизационни покупко-продажби е имало описи, и на салфетки съм виждал описи. Гигант на химическата индустрия беше разпределен на салфетка – „ Химко Враца “, ясно е до каква степен стигна всичко, предприятието го няма. Имаше предприятия, които бяха набелязани да бъдат приватизирани за да бъдат премахнати “, изясни още Недялков.

Според него не е значимо кой на кого е споделил, кой го е написал, а същността.

Недялков разяснява и че с цел да са ефикасни дейностите на прокуратурата, би трябвало да се насочи към обвинявания, които да не могат да се покриват по отминалост.

Иво Недялков е предприемач, чието име по време на прехода не слиза от страниците на вестниците. До 1989 година работи за Кинтекс по линия на така наречен " прикрит пренос ". През 1992 година основава " Ист-уест интернешънъл " – едно от първите акционерни сдружения след 1989 г, което емитира обществени акции и набира голям за времето си капитал. В края на 1994 година акциите на сдружението падат и доста дребни акционери изгубват вложените пари. Недялков е упрекнат за заграбване на над 30 млн. щатски $. Арестуван е от Интерпол в Ница, прекарва 10 месеца в ареста, след което е екстрадиран, с цел да бъде съден и прекарва над година в български арест. Оправдан е през 2005 година През ноември 1989 година Андрей Луканов събира определените на среща и им споделя: " Другари, назначавам ви за милионери! "

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР