Снимка: Правителствена службаАдвокат Елена Гунчева внесе жалба в прокуратурата срещу

...
Снимка: Правителствена службаАдвокат Елена Гунчева внесе жалба в прокуратурата срещу
Коментари Харесай

Адвокат Гунчева внесе жалба срещу Борисов, Ананиев и Мутафчийски за всяване на паника

Снимка: Правителствена работа

Адвокат Елена Гунчева внесе тъжба в прокуратурата против премиера Бойко Борисов, министъра на опазването на здравето Кирил Ананиев и началника на Националния действен щаб за битка с ковид ген.-майор Венцислав Мутафчийски, написа обстоятелства.бг.

Причината е всяване на суматоха у популацията.

Ето и текста на жалбата:

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ГЛАВЕН ПРОКУРОР,

В осъществяване на публичното си обвързване по чл.205 ал.1 от Наказателно-процесуалния кодекс, Ви известявам за съществуване на данни за вероятно осъществено закононарушение от общ темперамент по смисъла на чл.326 ал.1 от Наказателния кодекс.

По националните малките екрани – БТВ, Нова телевизия, БНТ1, както и други, които не мога да изброя в детайли, само че са ноторно известни, лицата Бойко Методиев Борисов и Венцислав Методиев Мутафчийски /не ми е известна родствена връзка сред лицата, макар сходството в презимето/, предаваха заблуждаващи знаци за паника, с което смятам за евентуално да са осъществили състава на закононарушение по чл.326 ал.1 от Наказателен кодекс със следните свои изявления:

Относно лицето Бойко Методиев Борисов: на 04.04.2020 година, пред медиите, в това число малките екрани и радиопредавания /ноторно известни/, съобщи, че „ след 2-3 седмици ще сме в пъкъла ”, с което съобщи, че има паника и възбуди безпочвен боязън и суматоха в огромен брой български жители, като употребява заблуждаващи данни. Също ноторно прочут факт е, че в България болните от ковид и умрелите от него са пренебрежимо дребен брой. И без да се принизява опасността от болест, насаждането на боязън и суматоха измежду българските жители, употребявайки медиите, с цел да популяризира заблуждаващи обстоятелства, Бойко Методиев Борисов евентуално е нарушил закона, което и следва да се откри.

Считам, че следва да бъде разпитано лицето, какви медицински индикатори и данни за болестта му дават съображение да всява боязън, като плаши българите с пъкъл по отношение на болестта. Още повече, същото се случва в дни, когато православните християни в България честват Великденските празници и сходна паника нарушава правото им на вяра, като се има поради, че според Библията пъкълът е наказване за грешниците, които са се отрекли от Бог или са имали смъртни грехове. По този метод лицето навежда изказвания, че очевидно единствено грешници и неверници се заразяват с вируса.

На 12 април същото лице съобщи, че „ ще дойдат хладилните камиони както в Ню Йорк /явно визирайки извозването на умрелите от болниците/ ”, като още веднъж сътвори паниха и боязън измежду хората, до момента в който към посочената дата, умрелите от ковид са 29 индивида от началото на заболеваемостта в България. И още веднъж, без да подценявам сериозността на болестта, показвам, че насаждането на боязън и суматоха измежду популацията и заканите с „ чували с трупове, хладилни камиони и пъкъл ” освен няма да спомогне за съблюдаване на ограниченията, само че и ще аргументи лека телесна щета на жителите – положение, неопасно за живота, като ги разтревожи, докара до меланхолия, бодърствуване, раздразнителност, неустановеност в бъдещето и даже суицидни мисли, които е допустимо даже да бъдат осъществени, какъвто случай към този момент имаше.

По отношение на лицето Венцислав Методиев Мутафчийски – същият, употребявайки средствата за всеобщо осведомление, всеки ден насажда боязън измежду българските граждане, суматоха, която води до редица психологични болести и суицидни мисли, като вместо съответни ограничения, съобразени със болестта и картината му у нас, употребява медиите най-вече за всяване на суматоха, като също загатва трупове, хладилни камиони, гибел и така нататък, неведнъж всеки ден, с което директно заплашва психичното здраве на българите. Всички изявления на лицето са ноторно известни и апелирам прокуратурата да ревизира дали изявленията му не съставляват вероятно осъществено закононарушение по чл.326 от Наказателен кодекс.

Също по този начин, апелирам да ревизирате дали посредством изявленията и подхванатите ограничения от Националния действен щаб, не се слага в опасност здравето и живота на българските жители, защото всекидневно ограниченията се трансформират, като най-показателен е образецът с маските, за които лицето в началото твърдеше, че не са нужни, а през днешния ден на брифинг пред медиите с конклудентни дейности и отклонение на въпроси сподели, че и бебетата и малките деца трябва да носят маски, което пък може да сложи в сериозен риск здравето и живота им.

По отношение на лицето Ананиев, прочут като министър на опазването на здравето, апелирам да ревизирате дали има нужната подготвеност от професионална позиция за издаване на заповеди за противоепидемични ограничения с оглед събитието, че същият не е приключил медицина, а заповедите му са неиздържани, взаимно си опонират и слагат популацията в риск за здравето и живота му, защото на процедура заповедите не са стимулирани от здравна позиция, каквато е наложителна за противоепидемичните ограничения. Моля да ревизирате и дали не е надхвърлил пълномощията си по закон вероятно и дали издадените от него заповеди са доведени по открития в Административнопроцесуален кодекс ред до знанието на популацията.

С оглед на горното, апелирам да образувате инспекция и поради високата степен на социална заплаха, да бъде известена обществеността за осъществената инспекция. Всеки жител е задължен да заяви на органите на досъдебното произвеждане за действия, които съгласно него биха могли да съставляват закононарушение, като това е публично обвързване на жителите, както обвързване на прокуратурата е да упражнява надзор за законността!

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Засега няма никакви данни, които да демонстрират, че има някакво нарастване на междинната сезонна смъртност в нито една от страните, което да постанова тази статистика да се оповестява като изключителна вест.

Информирайте се от достоверни източници!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработ
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР